Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska politika s nestrpljenjem čeka sutrašnji dan i očekuju pozitivno mišljenje Europske komisije i preporuku za zatvaranje pristupnih pregovora.


I vladajući i opozicija očekuju kako će poslani nacrt zajedničkih pregovaračkih stajališta zemljama članicama biti sa stavom - Hrvatska je gotova! Pitanje je samo kakav će oblik monitoringa nad Hrvatskom tražiti neke od članica.

Vezani članci Objavljeni rezultati novog istraživanja Eurobarometra (Foto: AFP) Eurobarometar pokazao zanimljive podatke o potpori građana Europskoj uniji Istraživanje Dnevnika Nove TV o Hrvatskoj u EU (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Veliko istraživanje Dnevnika Nove TV: Evo što Hrvati misle o koristima članstva u Europskoj uniji

'To je kruna onoga što se radilo dugi niz godina od kad je uopće započelo razmišljanje o našoj europskoj budućnosti ja sam uvjeren da smo vrlo blizu završetku pregovora i time ulazimo u jednu novu fazu', istknuo je predsjednik Ivo Josipović. 'Ovo što Nizozemska smatra potrebnim je daleko od najradikalnije varijante to je umjerena varijanta koja zahtjeva redovno izvještavanje o ispunjavanju obaveza', kazala je Vesna Pusić.