Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za cijelo ljeto samo dvije majice

'Hrvatski policajci hodaju okolo goli, bosi i poderani'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci će cijelo ljeto raditi u tek dvije majice. Osim toga - žale se na njihovu kvalitetu, ali i izgled.

Novaca nema ni za hrvatske policajce. Barem za njihove odore i opremu! Na to su upozorili u sindikatu policije. Policajci će, naime, cijelo ljeto raditi u tek dvije majice. Osim toga - žale se na njihovu kvalitetu, ali i izgled.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Filipini: Nagovarali ljude na cyberseks pa ih ucjenjivali snimkama

Natpis na leđima otisnut, grb na ramenu ušiven, a na prsima sve na čičak, tako će izgledati majice koje će od prekosutra nositi hrvatski policajci.

'Nema broj i mjesta za značku, nepoznat je proizvođač, ne smije se peglati iznutra, ne smije se peglati niti izvana, dakle vrlo smiješno', rekao je Dubravko Jagić, predsjednik sindikata policije Hrvatske.

Još je smješnija, kaže Jagić, procjena MUP-a da su za godinu dana rada policijskom djelatniku dovoljne samo dvije majice.

'Voze su u skupim i luksuznim automobilima, oblijeću okolo sa helikopterima, a naš policajac i policajka hodaju okolo goli i bosi i poderani', dodaje Jagić.

Da će nove odore dovesti do higijenskih, ali i zdravstvenih problema kod policijskih službenika, smatra i stručnjak za sigurnost Bono Marjanović.

'Policijski službenik kad obavlja dužnost on se mora osjećati zdravo, on se mora osjećati ugodno i jednostavno kad ima taj osjećaj ugodnosti i sugurnosti u sebe, naravno da na takav način djeluje u sredini u kojoj radi', izjavio je Marjanović.

Milijan Brkić o poništenoj diplomi: Ovo je još jedan politički igrokaz ekipe koja je sad trenutno u MUP-u

No ministarstvu su od toga važnije uštede, poručuju sindikalisti, te ističu da ni zimska policijska oprema nije dovoljno topla za rad. Tanka jakna i rukavice gube borbu s kišom i snijegom, a Jagić se pita kako normalno raditi u takvim uvjetima.

'Policijski službenik da bi mogo dobro odradit svoj zadatak prvo mora biti sam dobro zaštićen, dobro opremljen, dobro obučen, dobro plaćen. Ako nije to, naravno da neće moći obavljati svoj posao kako treba', dodao je Jagić.

Reakciju MUP-a na kritike sindikata čekali smo od jutra, no odgovor nije stigao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene