Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ulaz u zgradu 'Slobodne Dalmacije' u Splitu od jutros čuvaju naoružani policajci, nakon što je u redakciju te novinske kuće nazvala nepoznata osoba i prijetila novinarima, potvrdio je načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić.


'Policija je, dobivši saznanja o prijetnji, zbog prevencije na ulaze u 'Slobodnu Dalmaciju' postavila naoružane policajce koji osiguravaju unutrašnjost zgrade, a nove informacije objavit ćemo kad se situacija smiri', izjavio je Ćurić.

Vezani članci Potres kod Visa Dalmaciju uznemirila tri potresa s epicentrima kod Visa, Korčule i Vrlike: "Treslo se kratko, ali jako" Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije Split Stiže val hladnoće: Doznajte na što trebate obratiti pažnju da izbjegnete štetu, kao i koji će objekti najviše biti na udaru

Neslužbeno se doznaje kako je osoba koja je nazvala i prijetila izrazila nezadovoljstvo današnjom naslovnicom splitskog dnevnika da 'podzemljem u Splitu vlada zakon braće'.

O sadržaju prijetnje i razlozima načelnik Ćurić nije želio govoriti dok se ne obave svi razgovori sa zaposlenicima 'Slobodne Dalmacije' kako bi se, eventualno, došlo do osobe koja je prijetila. 

'Policija pokušava utvrditi i broj telefona s kojega je nazvana redakcija', rekao je Ćurić.

Glavni urednik 'Slobodne Dalmacije' Mladen Pleše kazao je kako redakcija nije primila nikakve konkretne prijetnje niti ima
saznanja da je tko prijetio osobno nekom novinaru, pa pretpostavlja kako je 'policija svojim kanalima utvrdila da postoji mogućnost osvete ili nekog napada na novinare, te je zato poslala jake snage da čuvaju 'Slobodnu''.

Pleše je dodao kako očekuje da će policija dati objašnjenje te je poručio kako su zahvalni što je poduzela mjere za osiguranje normalnog i sigurnog rada redakcije.