Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontradiktorne priče

Čija su nadležnost konji i koze na gradskim ulicama? Policija tvrdi da je prijavila sve gradskim vlastima, iz Grada Zagreba reagirali tek na upit Dnevnika Nove TV

Konj na cesti (Foto: Dnevnik.hr)
Konj na cesti (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Konj na cesti (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nevjerojatna priča o konjima i kozama koji slobodno šeću prometnicama u zapadnom dijelu Zagreba, dobila je i nevjerojatan nastavak.

Na upit Dnevnika Nove TV iz grada Zagreba odgovorili su kako nisu zaprimili prijavu građana u vezi životinja. Ističu i da nekontrolirano držanje domaćih životinja nije u njihovoj, već nadležnosti državnog inspektorata i policije.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Provjereno: Marijo Mijoča - 5 ''Nitko ovo ne želi raditi" Marijo je najveći farmer u svojoj županiji, a tek mu je 17: "Krvav je to posao, ali pošten. Zato sam na njega još ponosnija"

''Nije bilo postupanja od strane komunalnog redarstva, ali će se, temeljem Vašeg dopisa, provesti očevid na navedenoj lokaciji te će se, ukoliko se utvrde nepravilnosti, poduzeti mjere iz nadležnosti komunalnog redarstva. Nekontrolirano držanje domaćih životinja, uslijed čega nastaje materijalna šteta, u nadležnosti je Državnog inspektorata, stočarske inspekcije, odnosno Ministarstva unutarnjih poslova'', priopćili su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

S druge strane, od policije smo dobili odgovor da su zatražene čak 22 intervencije o čemu su, kažu, svaki put izvijestili grad Zagreb, koji je i nadležan za provođenje nadzora.

''Zatražene su 22 intervencije koje se odnose na životinje koje se šeću Ulicom Savska Opatovina, te su u deset navrata životinje su zatečene izvan ograde. Također, o navedenom je izvješten grad Zagreb, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Sektor za prometno i komunalno redarstvo, Odjel komunalnog redarstva iz razloga što su oni po članku 75 Zakona o zaštiti životinja nadležni za provođenje nadzora'', priopćili su iz policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene