Konj i koze slobodno šeću u zapadnom dijelu Zagreba. Ne na livadi, već po prometnicama i vrtovima. Mještani se žale na susjeda koji ne vodi brigu o životinjama, a on tvrdi da to nije istina. Na terenu je bila i policija.

Galerija


Konj je u utorak prošetao Ljubljanskom avenijom u Zagrebu, inače vrlo prometnom cestom. Mještani kažu – nije prvi put.

Vezani članci Mačka napada poštara (Foto: Screenshot/YouTube) Mačka svaki dan poludi na poštara, jadan sigurno ima traume od njihovog kaslića Ivica (Foto: Instagram/mali_ivica_fer) Najpoznatiji mačak u Hrvatskoj više ne lunja FER-om: "Znatiželja je opet ubila mačku"

Osim konja, kažu, njihov susjed ima i druge životinje koje često bez nadzora šetaju susjedstvom i rade štetu. ''Mi već s njim tri godine vodimo borbu zbog tih konja. On ih redovito pušta, slobodni su po vrtu svaki dan. Oni su bili u plastenicima, po cijelom vrtu. Zgaze pse'', kazala je anonimno jedna susjeda.

Kažu da su upozoravali su susjeda, ali i nekoliko puta zvali policiju i inspekciju. Pred kamere nisu htjeli imenom i prezimenom, kažu da se susjeda boje jer im je prijetio.

Vlasnik konja pred nije htio pred kamere. U telefonskom razgovoru za Dnevnik Nove TV je rekao kako je konj pobjegao jer je jak vjetar srušio staju. Kaže i da susjedima nije prijetio. No priznaje da nije prvi put da mu životinje bježe, ali ističe da ih ne pušta namjerno.

Policija je potvrdila kako su dobivali dojave o ovom slučaju. ''Kao i obično, radi se o neodgovornosti građana koja treba biti kažnjena. Ona je edukativna i štiti životinje štiti i ljude. Jasno je da se životinje trebaju držati pod nadzorom da se zaštite one, druge životinje i drugi ljudi'', ističe Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Za zanemarivanje životinja predviđena je kazna od 30 do 50 tisuća kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr