Obavijesti Video Pretražite Navigacija
susjedi ogorčeni

Jednom od najprometnijih avenija u Zagrebu prošetao – konj: "Nije ovo prvi put, već se godinama borimo s time!"

Konj prošetao Zagrebom (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Konj prošetao Zagrebom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Konj prošetao Zagrebom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Konj prošetao Zagrebom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Konj prošetao Zagrebom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Konj prošetao Zagrebom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Konj prošetao Zagrebom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Konj prošetao Zagrebom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Konj prošetao Zagrebom(Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Konj i koze slobodno šeću u zapadnom dijelu Zagreba. Ne na livadi, već po prometnicama i vrtovima. Mještani se žale na susjeda koji ne vodi brigu o životinjama, a on tvrdi da to nije istina. Na terenu je bila i policija.

Konj je u utorak prošetao Ljubljanskom avenijom u Zagrebu, inače vrlo prometnom cestom. Mještani kažu – nije prvi put.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Osim konja, kažu, njihov susjed ima i druge životinje koje često bez nadzora šetaju susjedstvom i rade štetu. ''Mi već s njim tri godine vodimo borbu zbog tih konja. On ih redovito pušta, slobodni su po vrtu svaki dan. Oni su bili u plastenicima, po cijelom vrtu. Zgaze pse'', kazala je anonimno jedna susjeda.

Kažu da su upozoravali su susjeda, ali i nekoliko puta zvali policiju i inspekciju. Pred kamere nisu htjeli imenom i prezimenom, kažu da se susjeda boje jer im je prijetio.

Vlasnik konja pred nije htio pred kamere. U telefonskom razgovoru za Dnevnik Nove TV je rekao kako je konj pobjegao jer je jak vjetar srušio staju. Kaže i da susjedima nije prijetio. No priznaje da nije prvi put da mu životinje bježe, ali ističe da ih ne pušta namjerno.

Policija je potvrdila kako su dobivali dojave o ovom slučaju. ''Kao i obično, radi se o neodgovornosti građana koja treba biti kažnjena. Ona je edukativna i štiti životinje štiti i ljude. Jasno je da se životinje trebaju držati pod nadzorom da se zaštite one, druge životinje i drugi ljudi'', ističe Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Za zanemarivanje životinja predviđena je kazna od 30 do 50 tisuća kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene