Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno na Trgu

Policija razdvajala fašiste i antifašiste: Pogledajte dramatičnu snimku privođenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usprkos zabrani, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održao se skup nacionalističke internacionale.

Na Trgu bana Jelačića okupilo se bilo pedesetak pripadnika desne struje i dvjestotinjak pripadnika Građanske akcije, koji su protiv skupa fašista.

Pročitajte i ovo Stotine ljudi na propalestinskom prosvjedu u Londonu. Policija je uhitila 82 osobe, sve iz grupe protuprosvjednika iz ekstremno desničarskih skupina - 6 Napeta atmosfera FOTO/VIDEO Neredi u Londonu: Ekstremni desničari napali policiju koja je čuvala sudionike propalestinskog marša Slika nije dostupna Sudionik skupa HDZ-a Fizički nasrnuo na djevojku: 'Ku*** me snima!'

Živim zidom policija je na trgu je odvajala dvije suprotstavljene strane.

Nakon što je poviknuo 'za dom spremni!', uhićen je jedan pripadnik desničara. Uhićeno je i dvoje pripadnik Građanske akcije pri čemu je došlo do naguravanja policije i antifašista.

Nakon sat vremena, 200-injak pripadnika aitifašista otišlo je s Trga bana Jelačića te se uputilo pred Prvu policijsku postaju. Skandiranjem su tražili da se oslobode njihove uhićene kolege. Na putu prema policiji, kratko su se zaustavili pred zgradom MVPEI-a i zviždali. Nedugo nakon, policija je pustila iz pritvora dvoje antifašista, što su okupljeni pozdravili skandiranjem. Ispostavilo se da ih je policija uhitila jer su pogrešno zaključili da imaju fašističko znakovlje.

Policija je uoči skupa legitimirala pripadnike Građanske akcije te im zabranila vikanje na megafon po Trgu bana Jelačića. Zaprijetili su im uhićenjem.

Skup desničara započeo je u 18:00 sati, iako ga je Ministarstvo unutarnjih poslova RH zabranilo. Protivljenje su jasno izrazili i predsjednik Josipović i premijer Milanović.

>> Zagrebački branitelji podržavaju skup desničara na Trgu

No, zagrebački branitelji drugačijeg su mišljenja. Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara podržava okupljanje pripadnika nacionalističke Internacionale u Zagrebu, predvođene HČSP.

Branitelji su prozvali zabranu skupa, iako na njemu sudjeluju predstavnici desničarskih stranaka koji u državama iz kojih dolaze sudjeluju puno snažnije u političkom životu , a neke su čak i u parlamentima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene