Policija je pozvala građane da izbjegavaju dvije ulice u Splitu.

Galerija


Iz splitske policije stiglo je upozorenje za sve građane koji se kreću Ulicom slobode i dijelom Mažuranićevog šetališta.

Vezani članci Splitski polumaraton (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Splićani i njihovi gosti trčali su polumaraton: ''Prvi put sam uz tako jaku buru trčao'' Posljedice bure (Foto: Dnevnik.hr) Bura je napravila goleme štete: Evo gdje su izmjereni najjači udari

Naime, uslijed jakog vjetra sa zgrade u Ulici slobode u Splitu, tzv. Doma mladih, odvajaju se i padaju veliki komadi lima. Policija upozorava građane da ne idu na navedenu lokaciju te da u prometu koriste druge cestovne pravce.

Ovo se posebno odnosi na Ulicu slobode i dio Mažuranićevog šetališta.

Split se od petka bori s orkanskom burom koja bilježi rekordne u jačini vjetra, a policija je zabilježila brojne dojave o šteti na objektima i vozilima.

Tijekom noći je na području Grada Splita, evidentiran veliki broj dojava vezano uz rušenju stabala na cestu, oštećenja vozila, oštećenja prozora na objektima, oštećenja uslijed udara kontejnera i slično, a sve zbog jakog vjetra.

Policajci su s vatrogascima cijelu noć bili na terenu. Do ovog trenutka nema informacija o eventualnim ozlijeđenim osobama u nevremenu.