Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 11 navrata

Dio zločinačke organizacije: Uhitili krijumčare, u tri mjeseca prevezli 87 migranata i zaradili 245.000 kuna

Ilegalni migranti u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: AFP)
Ilegalni migranti u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Policija je u ponedjeljak na području Zagreba uhitila muškarce (65 i 36) zbog sumnje da krijumčarili migrante preko granica.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku Istraga oko nesreće - 5 Užas na A1 Istraga stravične nesreće još traje: Mnogo je toga nejasno, ali neke sumnje postoje

"Uhićeni su zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačko udruženje, počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Osim njih, za navedena kaznena djela tereti se i 33-godišnja hrvatska državljanka, koja je trenutno nedostupna te se za njom intenzivno traga", javili su iz istarske policije. 

Sumnjiče ih se da u od početka lipnja do kraja kolovoza ove godine, u najmanje 11 navrata organizirali i realizirali krijumčarenje i prijevoz nezakonitih migranata. Migrante su preuzimali na lokacijama u blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke i Policijske uprave ličko-senjske. Zatim su ih autom i kombijem prevozili na mjesta u neposrednoj blizini državne granice sa Slovenijom, i to na područje Policijske uprave istarske i Policijske uprave primorsko-goranske.

"Na taj su način protuzakonito prebacili najmanje 87 stranih državljana i ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 245 tisuća kuna", kažu u policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovedeni pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke. U sklopu istog kriminalističkog istraživanja na području na području Bosne i Hercegovine policijski službenici danas su uhitili 5 osoba, dok za jednim još tragaju.

Policijski službenici Granične policije BiH u suradnji s pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske, a posredstvom EUROPOL-a, u ponedjeljak ujutro su na području Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada i Prijedora realizirali Međunarodnu operativnu akciju "River". Članovi te kriminalne skupine dosad su ilegalno preko granica prebacili najmanje 315 migranata, kojima su za to uzimali po 1000 eura.

 

"Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, odnosno da su samostalno krijumčarili migrante bez strogo definirane uloge unutar zločinačkog udruženja, policijski službenici PU sisačko-moslavačke danas su također uhitili jednu osobu, dok se za jednom traga", dodali su u policiji.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene