Migranti u šatorima (Foto: Dnevnik.hr)
Migranti u šatorima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatska policija obavlja pretrese objekata na području RH koje koriste osobe koje su u suradnji s osumnjičenicima iz BiH krijumčarili migrante.


Policijski službenici Granične policije BiH u suradnji s pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske, a posredstvom EUROPOL-a, danas na području Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada i Prijedora realiziraju Međunarodnu operativnu akciju "River".

Vezani članci Kutija cigareta, ilustracija Jedan među njima policajac: Kupili pa preprodali najmanje 58 tisuća kutija cigareta i zaradili oko 1,5 milijuna kuna Migranti, ilustracija Migranti u BiH prosvjeduju i štrajkaju glađu zbog užasnih uvjeta, no i tu ima podjela: "Pola njih želi jesti, a ostali im ne dopuštaju"

Dosad je zbog krijumčarenja migranata uhićeno pet državljana BiH, koji su migrante organizirano prebacivali iz Srbije preko BiH u Hrvatsku, Sloveniju i druge zemlje Europske unije, javlja Klix.ba.

Članovi te kriminalne skupine dosad su ilegalno preko granica prebacili najmanje 315 migranata, kojima su za to uzimali po 1000 eura.

Hrvatska policija istovremeno obavlja pretrese objekata na području RH koje koriste osobe koje su u suradnji s osumnjičenicima iz BiH krijumčarili migrante.