Uhićen je i zadnji napadač na Srbe u kafiću u Uzdolju. 19-godišnjak je dosad bio u bijegu, a sad je uhićen i predan policijskom nadzorniku.

Galerija


Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje, oštećenje tuđe stvari i nanošenje tjelesnih ozljeda na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe, priopćila je PU šibensko-kninska.

Vezani članci Fizički obračun, ilustracija Ubio ga zbog 200 kuna: Pretučeni muškarac otpušten iz bolnice pa kod kuće iskrvario Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju (Foto: Dnevnik.hr) Podignuta optužnica protiv 15 napadača u Uzdolju, za njih 10 zatraženo produljenje istražnog zatvora

Osumnjičeni je, kao pripadnik jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza s ranije prijavljenim uputio u mjesto Uzdolje znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda  Young Boys s namjerom nasilničkog ponašanja prema zatečenim osobama.

Upali u kafić s fantomkama

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta oštećene, nakon čega je jedan od prijavljenih izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić kako bi izvidio situaciju o gostima kafića. Tamo se zadržao kraće vrijeme, a potom se vratio do osumnjičenih.

Zatim se osumnjičeni, zajedno s ostalim prijavljenima, oko 22:15 osobnim vozilima dovezao ispred ugostiteljskog objekta u koji su zajedno ušli te maskiranih lica tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

Mržnja na nacionalnoj osnovi

Ulaskom u ugostiteljski objekt osumnjičeni je, s ranije prijavljenim, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi verbalno vrijeđao oštećenu vlasnicu ugostiteljskog objekta i zatečene goste te uništavao inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su zatečene goste u objektu palicama napali i njih petero lakše ozlijedili, među kojima i jednog maloljetnika.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku.