U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku su u petak privedena desetorica hrvatskih državljana starosti od 21 do 29 godina. Istražni zatvor određen je za trojicu napadača.

Galerija


Tereti ih se za kaznena djela nasilničkog ponašanja, oštećenja tuđe stvari i kaznenih djela tjelesne ozljede. U petak kasno navečer doznajemo da su sedmorica puštena na slobodu, a trojica su zadržana u istražnom zatvoru.

Vezani članci Lisice, ilustracija Počinje istraga teškog ubojstva u Varaždinu: Premlatili profesora iz osvete, prijavio je kršenje epidemioloških mjera Ivan Klešić, glavni državni revizor DORH podignuo 23 optužnice protiv političara i stranaka: Godišnje zbog korupcije nestaje oko 120 milijardi eura

"Postoji osnovana sumnja da su 21. kolovoza 2019. oko 22:25, zajedno i dogovorno, došli u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske; s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije.

Osnovano se sumnja da su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste. Tom je prilikom više gostiju zadobilo tjelesne ozljede, a nastala šteta se procjenjuje na iznos od 25.000 kuna. Osumnjičenici su se nakon opisanog postupanja udaljili u nepoznatom smjeru.

Nakon što su osumnjičenici ispitani, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", objavio je DORH.

Podsjetimo, policija je završila kriminalističko istraživanje nad dvojicom 19-godišnjaka, 21-godišnjakom, četvoricom 23-godišnjaka i po dvojicom 25-godišnjaka i 29-godišnjaka zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari te da su nanijeli tjelesne ozljede na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe, od kojih jedna maloljetna osoba.