Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 4
Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Premijer Andrej Plenković nakon napada na Markovu trgu osudio je govor mržnje i najavio obračun s radikalizacijom u društvu.


Premijer Andrej Plenković danas je u Bruxellesu kazao da nakon napada na Markovu trgu prima eksplicitne prijetnje.

Vezani članci Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić o sukobu Plenkovića i Milanovića: "To je razina 6.c razreda, za to nisu izabrani i to mora odmah stati!" Milanović i Plenković Andrej Plenković i Zoran Milanović odbili se sučeliti u programu Nove TV

"Otkad se dogodio napad u ponedjeljak uslijedio je niz novih prijetnji koje su vrlo eksplicitne. Nije me strah, naprotiv. Ono što vam želim reći je da ovakvi događaji inspiriraju druge kojima je na isti način temeljem utjecaja koji djeluju u javnom prostoru došlo do radikalizacije i indoktrinacije. Ne postaju ljudi radikalni samo tako, negdje se napajaju", rekao je Plenković.

 

"Što se tiče teze da se moglo dogoditi bilo gdje, ja sam kao predsjednik Vlade u zgradi u kojoj sam šef, otišao vidjeti snimke napada i vidio da to nije trebao biti bilo tko. Nego je bilo baš s namjerom", izjavio je premijer u Bruxellesu.

Kako neslužbeno doznaje 24 sata, policija provodi kriminalističko istraživanje koje ima veze s prijetnjama premijeru. Istragom je navodno obuhvaćeno dvoje ljudi, a riječ je o prijetnjama na društvenim mrežama. Više o svemu trebalo bi biti poznato u subotu.