Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje vozačima

Policija diljem Hrvatske pojačala kontrolu vozača, posebno nakon utakmice Rusija – Hrvatska u Sočiju

Policija na prometnicama (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Policija na prometnicama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Policija na prometnicama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Policija na prometnicama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija na prometnicama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Policija na prometnicama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Policija na prometnicama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Ovoga vikenda policija, potaknuta povećanjem broja vožnji u pijanom stanju i broja stradalih na cestama, diljem Hrvatske pojačano kontrolira vozače. Na posebnu opreznost apeliraju nakon utakmice između Hrvatske i Rusije.

Policiju je na noge podigla povećan broj vožnji u pijanom stanju, povećan broj prometnih nesreća te povećanje broja smrtno stradalih na cestama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika U teškoj prometnoj nesreći u Sisku poginuo mlađi muškarac u Sisku Objavljeni detalji strašne nesreće: 18-godišnji vozač udario u ogradu i nakon prevrtanja ispao iz automobila

"Upravo iz tog razloga policijski službenici svoje aktivnosti usmjerit će na maksimalnu sigurnost. Večernji i noćni sati su, što se tiče brze vožnje i alkohola, posebno problematični i aktivnosti će se usmjeriti u tom smjeru", rekao je ravnatelj policije Darko Grac.

Lažna hrabrost i lažno samopouzdanje, ističe doktor Bagarić, najčešće su karakteristike pijanih vozača.

"Osoba koja bi normalno vidjela automobil koji dolazi s lijeva ili desna ga jednostavno ne vidi. Ako ga i vidi okom, ne može ga percipirati mozgom", objasnio je dr. Ante Bagarić iz Zavoda za liječenje bolesti ovisnosti.

U prvih pet mjeseci na hrvatskim prometnicama život je izgubilo 111 osoba što je, u odnosu na prošlu godinu, povećanje za 13 smrtno stradalih. Glavne četiri ubojice na hrvatskim prometnicama su i dalje brzina, alkohol, ne korištenje sigurnosnog pojasa i telefoniranje tijekom vožnje.

Policijska akcija traje do kraja vikenda, posebno u večernjim satima. Iz policije apeliraju na opreznost, posebno nakon utakmice u subotu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene