Obavijesti Pretražite Navigacija
AKCIJA na području cijele Europe

Oprezno na cestama: Policija će svim raspoloživim uređajima nadzirati brzinu u cijeloj Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Speed Marathon je 24-satni nadzor brzine na području cijele Europe, tijekom kojega se policijskim djelovanjem osigurava pridržavanje propisanih ograničenja brzine u prometu.

Ta akcija organizira se tradicionalno jednom godišnje, tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije Brzina, koja se ove godine održava od 19. do 25. travnja.

Pročitajte i ovo MUP, presica uhićeno 37 ljudi VIDEO Policija otkrila detalje razbijanja ogromnog balkanskog narkokartela: "Možemo zaključiti da su planirali likvidaciju..." Međunarodna policijska akcija MREŽA KRIMINALACA VIDEO Otkriveni detalji akcije: Policija objavila snimku razbijanja balkanskog narkokartela

U poduzimanje aktivnosti na području Republike Hrvatske 21. travnja bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici pritom nadziru brzinu odobrenim metodama i uređajima, a prijestupnici se zaustavljaju i kažnjavaju na licu mjesta. Također, prekršaji brzine utvrđuju se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Najčešći uzrok smrti upravo brzina

Prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja događaju se svakodnevno u svim europskim zemljama.

Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.

Prekršaji brzine moraju se dosljedno kažnjavati posebno usmjerenim nadzorima na cestama, a cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa.

Kazne za prekoračenje brzine znatno su porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina. Ipak, još uvijek ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu, poručuju iz MUP-a. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene