U pregovore s Vladom za veće plaće uskoro kreću i policajci. Sindikat policije traži povišice za sve zaposlenike MUP-a, a kako poručuju, očekuju da će postići dogovor kako bi početna plaća policijskog službenika bila između 7 i pol do 8 tisuća kuna.

Galerija


Navode da trenutačno plaća policajca s deset godina radnog iskustva iznosi oko 5 i pol tisuća kuna sa svim dodacima te da su manje plaćeni od drugih državnih i javnih službenika. Sindikati i uvjetuju da su, ako se do kraja godine ne ispune njihovi zahtjevi, spremni i na sindikalne akcije.

Vezani članci Alkotestom se mjeri trijeznost vozača u prometu, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Muškarac u Srbiji vozio "mrtav pijan" pa se pravio mrtav kad je vidio policiju. Zaboravio je na jedan mali detalj Ministar Zdravko Marić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Marić najavio povišicu osnovice plaće u državnim i javnim službama: ''Vlada će osigurati novac. Na tome već radimo''

'Na sigurnosti se ne smije štedjeti. Dakle, imamo migrantski val, terorizam je oko nas, kriminalitet je u porastu. Prema tome, upitno je ukoliko se neće povećati plaće. Neće biti dobro jer nitko ne želi za tako malu plaću dolaziti u policiju, a ovi koji već rade u policiji, izlaze van, odlaze u Njemačku, u neke druge države'', ističe Dubravko Jagić iz Sindikata policije Hrvatske.

Ministar financija kaže da su ovakvi zahtjevi očekivani. "To je na neki način i očekivano, ne samo od strane policajaca nego i od drugih državnih i javnih službi. Svi daljnji zahtjevi u ovom trenutku nisu planirani u proračunu, ali naravno da smo spremni na dijalog i sve skupa pa ćemo vidjeti'', kaže ministar Zdravko Marić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr