Obavijesti Video Pretražite Navigacija
žele bolje uvjete

Nastavljaju se pregovori o plaćama u zdravstvu, medicinari i dalje prosvjeduju

Petominutni prosvjed (Foto: Dnevnik.hr)
Petominutni prosvjed (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Petominutni prosvjed (Foto: Dnevnik.hr) Petominutni prosvjed (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Medicinari u poslu (Foto: Dnevnik.hr) Medicinari u poslu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dolazak Milana Kujundžića (Foto: Dnevnik.hr) Dolazak Milana Kujundžića (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Aladrović pred novinarima (Foto: Dnevnik.hr) Aladrović pred novinarima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dajana Subić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Plaće u zdravstvu bile su jedna od tema sjednice užeg kabineta Vlade.

Novi krug pregovora dogovoren je za petak kada bi se trebali donijeti i neki zaključci, tvrdi ministar rada i mirovinskog sustava.

Pročitajte i ovo Promet - 1 Novi pravilnik Stižu novosti za vozače, policija će imati uvid u podatke u slučaju nesreće: "Ma ljudi se neće toga pridržavati, kamufliraju gdje god mogu" Liječnici i štrajk - 4 Nezadovoljni uvjetima Liječnici se pripremaju za štrajk: "Već četiri godine očekujemo od Vlade da prepozna ozbiljnost problema u sustavu"

Radnici u zdravstvu jedini su kojima je istekao kolektivni ugovor, no nisu jedini koji traže povećanje plaća. Sa svima ostalima, poručuje ministar financija Zdravko Marić, tek treba sjesti za stol.

"Na sjednici užeg kabineta prezentirao sam zahtjeve sindikata. Vlada ima puno razumijevanje. Za dogovor su naravno, potrebne dvije stane tako da ćemo u tom duhu nastaviti razgovore sa sindikatima u petak. Ja vjerujem da će se na tom tragu naći dogovor'', rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskoga sustava, kaže je da je najizglednija mogućnost za ostvarivanje povećanje plaća od 7 posto, ''odnosno 3+4 posto o kojima smo razgovarali ranije''.

Traže veće plaće i bolje uvjete rada

Nastavljaju se i prosvjedi "5 do 12". Sindikati zdravstva prosvjedovali su u KBC-u Osijek te u Općoj bolnici Zadar. Zdravstveni, ali i ne-zdravstveni radnici obje bolnice i dalje ne vjeruju da će se nešto promijeniti bez obzira na ponudu ministra Kujundžića o povećanju plaća od 7 posto.

Traže veće plaće, ali i bolje uvjete rada. ''I novac je jako važan, mi svi živimo od novca, ali pored toga što smo loše plaćeni i radimo kao u rudnicima u prošlom stoljeću'', kaže Dajana Subić, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara u Zadru.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene