Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon dva mjeseca u pritvoru Damir Polančec pismeno se obratio svojoj stranci. Što je tražio i zašto nije dobio odgovor, u HDZ-u taje.


Polančecov odvjetnik Anto Nobilo poručuje da mu je klijent frustriran jer su mu stranka i donedavni prijatelji okrenuli leđa. Kakva mu je sudbina u stranci glavno je pitanje Damira Polančeca vlastoručno napisano i poslano u HDZ. 'Koja je njegova pozicija u HDZ-u, što je on tražio od HDZ-a, ja to ne znam', rekao je Nobilo. Draga Jadranka, navodno su riječi kojima se unutar pisama obraća predsjednici HDZ-a. U kakvom su tonu pisana pisma, što je točno njegov klijent pisao premijerki Nobilo ne zna.

Vezani članci Filip Korać se predao u Remetinec Došetao u Remetinec i predao se policiji: Pritvoren jedan od šefova Zemunskog klana Marina Lovrić Merzel Što čeka Marinu Lovrić Merzel u Remetincu? Pogledajte na što sve ima pravo i kojeg bi poznatog osuđenika mogla ondje sresti

'Ja ne vjerujem da je prijetio Jadranki Kosor. To nije njegov stil, ja nisam čitao pisma pa ne znam', kaže Nobilo. Polančeca zanima može li iz pritvora doći u sabor i svjedočiti pred istražnim povjerenstvom o INI o ugovoru s MOL-om. U HDZ-u zavjet šutnje o pismima. Glavni tajnik stranke na kojega su adresirana kaže da je odgovor poslao danas. Polančecov interes za stranačku sudbinu ne čudi s obzirom da je dan nakon pritvora smijenjen sa stranačkih funkcija i najavljen je stegovni postupak.

>> Polančec: Draga Jadranka, sve ću reći u knjizi

'Stegovni postupak znači da je priveden, da je osumnjičen, da šteti ugledu stranke. Ovisi o postupku hoće li biti izbačen iz stranke', rekao je Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a. Na pitanje o stegovnom postupku Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora pokazuje na rascvjetali cvijet. HDZ je vjerojatno shvatio da bi bilo kakva kazna prije odluke suda bila prejudiciranje. Zato sada tvrde slučaj Polančec za njih je završen.

Odvjetnik Nobilo u ovakvom stavu HDZ-a vidi razloge Polančecove ljutnje. 'On je frustriran ponašanjem svojih kolega i stranke na sebe i posebno ga je povrijedilo što mu nitko neće odgovoriti', rekao je Nobilo. Osim odvjetnika u zatvoru Polančeca posjećuje tek supruga. Vrijeme trati pisanjem pisama ali i knjige. 'Što se tiče pisanja knjige on je to spominjao. Naslov bi bio Pisma iz Remetinca', kazao je Nobilo.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju