Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gasitelji požare pokušavaju staviti pod kontrolu.


Pokraj Splita buknula su dva požara. Gori u mjestima Prugovo i Plano.

Vezani članci Split: Vatrometom obilježen blagdan svetog Dujma - 2 Vatrometom u Splitu obilježen blagdan svetog Dujma, zaštitniika grada Požar kontejnera u Splitu Buktinja u Splitu: Vatra u tren oka progutala kontejnere, požar se proširio i na automobil

Požar u Planom zahvatio je veću površinu te ga gase dva kanadera, helikopter i air-traktor. Požar u Prugovu krenula su gasiti dva kanadera; doznajemo da kuće nisu u opasnosti, ali se plamen okrenuo prema šumi. Gasitelji ih pokušavaju staviti pod kontrolu.

Gori na Korčuli

Čitatelj je u redakciju posalo fotografiju požara na Korčuli. S Prižbe je oko 21 sat snimio požar između Smokvice i Brne. 'Požar se širi velikom brzinom jer jako puše', napisao je.

Požar na Poreštini u dolini Mirne

Požar većih razmjera izbio je u subotu oko 18 sati na izvoru Gradole u dolini rijeke Mirne na Poreštini, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca.

Do sada je izgorjelo oko osam hektara gustog raslinja, a gašenje požara otežava nepristupačan teren.

U gašenju sudjeluje 25 pripadnika javne vatrogasne postrojbe iz Poreča te DVD-i iz Kaštelira, Višnjana i Tara s devet vozila, a pomažu i dva air-tractora koji se vodom opskrbljuju u pulskoj Zračnoj luci.

"Teren je nepristupačan i znatno otežava gašenje požara, no obližnja naselja nisu u opasnosti", izjavio je zapovjednik Kozlevac. Dodao je da je zbog požara iskopčana struja na području Vižinade.

Poslijepodne oko 17 sati izbila su i tri manja požara nedaleko Pule, odnosno dva požara na području Galižane, i jedan kod Peroja u kojima je izgorjelo jedan hektar trave i niskog raslinja. Ti su požari lokalizirani. (Ma. B. / I.D. /Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook