Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bizarna krađa

Pokradeni HGSS-ovac objasnio zašto je važno da mu se oprema vrati u cijelosti. Ima i poruku za lopova

Aktualno Galerija HGSS - 1 HGSS - 1 Foto: DNEVNIK.hr HGSS - 2 HGSS - 2 Foto: DNEVNIK.hr HGSS - 3 HGSS - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Želimorski Nikola Želimorski Foto: DNEVNIK.hr +0 Miodrag Novosel Galerija 1/5 >>
Bizarna krađa u okolici Varaždina. U blizini rijeke Drave pripadniku HGSS-a ukradena je skupa oprema vrijedna nekoliko tisuća eura.

Nakon provale u automobil HGSS-a odmah je alarmirana policija koja je krenula u potragu za kradljivcem.

Srećom, 26-godišnji kradljivac je ubrzo pronađen, kao i otuđena vrijedna oprema koju je kradljivac naivno pokušao prodati, javlja novinar Nove TV Domagoj Mikić, koji je detalje saznao od pripadnika HGSS-a Čakovec Nikole Želimorskog i dopročelnika Miodraga Novosela.

Pročitajte i ovo Migranti u Srbiji jedan preminuo Čula se pucnjava iz šume: Migranti se međusobno sukobili, pogođena i 16-godišnja djevojka

Pročitajte i ovo Ellen Betty Solomons tragao i HGSS Tragičan kraj potrage za Britankom u Šibeniku: Pronađena mrtva u blizini skladišta

"Javili su mi da je moja oprema pronađena i nadam se da ću ju uskoro dobiti natrag" rekao je HGSS-ovac Nikola, u čije je vozilo provaljeno. Ipak, dio opreme nije pronađen, što Nikolu nimalo ne veseli. "Vrlo je važno da opremu imam u cijelosti jer ju mogu koristiti isključivo u kompletu i ako samo jedan dio nedostaje, to mi onemogućava rad".

Nikola imao i poruku za kradljivca. "Poručio bih mu da u tom periodu u kojem je moja oprema bila ukradena, ja sam bio onemogućen u djelovanju na terenu. Nisam mogao pomagati niti ići sa svojim kolegama".

HGSS je već nekoliko puta bio na meti kradljivaca, potvrdio je dopročelnik Miodrag Novosel.

"Nažalost nama u HGSS-u Čakovec ovo nije prva krađa, ne samo nama nego i drugim HGSS stanicama, kada je ukradeno vitlo ili neke druge stvar koje su nam vrijedne prije izlaska na teren" rekao je. Iako je ovo vrijedna i skupa oprema, koja mami lopove, ona se mora držati u vozilima, naglašava Novosel.

"Normalno je da dio te vrlo skupe opreme uvijek imamo u vozilu jer mi moramo brzo reagirati, moramo imati svu tu opremu odmah dostupnu. Ta je oprema skupa i specifična, vrlo važna i vrlo vrijedna, kao što je i vrlo teška za nabavu" kaže i dodaje kako "ludost nema granica" kod onih koji ih pokušavaju pokrasti.

Počinitelju prijeti kazna do 5 godina zatvora, a novinar Domagoj Mikić također naglašava i da pukom srećom u posljednja 24 sata nije na području Čakovca bilo potrebe za intervencijom HGSS-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene