Bizarna krađa u okolici Varaždina. U blizini rijeke Drave pripadniku HGSS-a ukradena je skupa oprema vrijedna nekoliko tisuća eura.

Galerija HGSS - 1 HGSS - 2 HGSS - 3 +1 Nikola Želimorski

Nakon provale u automobil HGSS-a odmah je alarmirana policija koja je krenula u potragu za kradljivcem.

Srećom, 26-godišnji kradljivac je ubrzo pronađen, kao i otuđena vrijedna oprema koju je kradljivac naivno pokušao prodati, javlja novinar Nove TV Domagoj Mikić, koji je detalje saznao od pripadnika HGSS-a Čakovec Nikole Želimorskog i dopročelnika Miodraga Novosela.

Migranti u Srbiji Čula se pucnjava iz šume: Migranti se međusobno sukobili, pogođena i 16-godišnja djevojka

Ellen Betty Solomons Tragičan kraj potrage za Britankom u Šibeniku: Pronađena mrtva u blizini skladišta

"Javili su mi da je moja oprema pronađena i nadam se da ću ju uskoro dobiti natrag" rekao je HGSS-ovac Nikola, u čije je vozilo provaljeno. Ipak, dio opreme nije pronađen, što Nikolu nimalo ne veseli. "Vrlo je važno da opremu imam u cijelosti jer ju mogu koristiti isključivo u kompletu i ako samo jedan dio nedostaje, to mi onemogućava rad".

Nikola imao i poruku za kradljivca. "Poručio bih mu da u tom periodu u kojem je moja oprema bila ukradena, ja sam bio onemogućen u djelovanju na terenu. Nisam mogao pomagati niti ići sa svojim kolegama".

HGSS je već nekoliko puta bio na meti kradljivaca, potvrdio je dopročelnik Miodrag Novosel.

"Nažalost nama u HGSS-u Čakovec ovo nije prva krađa, ne samo nama nego i drugim HGSS stanicama, kada je ukradeno vitlo ili neke druge stvar koje su nam vrijedne prije izlaska na teren" rekao je. Iako je ovo vrijedna i skupa oprema, koja mami lopove, ona se mora držati u vozilima, naglašava Novosel.

"Normalno je da dio te vrlo skupe opreme uvijek imamo u vozilu jer mi moramo brzo reagirati, moramo imati svu tu opremu odmah dostupnu. Ta je oprema skupa i specifična, vrlo važna i vrlo vrijedna, kao što je i vrlo teška za nabavu" kaže i dodaje kako "ludost nema granica" kod onih koji ih pokušavaju pokrasti.

Počinitelju prijeti kazna do 5 godina zatvora, a novinar Domagoj Mikić također naglašava i da pukom srećom u posljednja 24 sata nije na području Čakovca bilo potrebe za intervencijom HGSS-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju