Brojni navijači uputili su se u srijedu put Moskve, pa je iz Zagreba poletio i najveći putnički zrakoplov u povijesti Hrvatske prepun navijača.

Galerija


Turistička agencija koja organizira putovanje hrvatskih navijača u Moskvu između ostalih je zakupila i putnički zrakoplov Boeing 777-300ER, kojim je iz zagrebačke Zračne luke "Dr. Franjo Tuđman" prema Rusiji poletjelo 457 navijača naše reprezentacije.

Vezani članci Policija uoči utakmice zaplijenila razne predmete Privedeno 16 osoba: Policija kod njih našla drvene i teleskopske palice, električne kablove, bengalke... Tučnjava Funcuta i Torcide VIDEO Brutalna tučnjava mladih pripadnika šibenskih Funcuta i Torcide, gađali se kamenjem i bakljama

Na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Engleske, u Moskvu iz Zagreba navijači su putovali i u utorak navečer u šest čarter-letova, a ukupno je u Moskvu otputovalo oko 1500 navijača, rekla je novinarima na aerodromu glasnogovornica Zračne luke Lidija Capković.

U srijedu ujutro su se put Moskve uputili i mnogi političari pa su tako Vatrene u Moskvi bodrili i premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministar financija Zdravko Marić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić...

Kako su premijer i šef sabora tulumarili u avionu prepunom navijača, pogledajte u fotogaleriji i videu.

Navijački tulum u avionu Navijački tulum u avionu (Foto: Vlada RH)
Navijački tulum u avionu Navijački tulum u avionu (Foto: Vlada RH) Foto: Vlada RH

Po dolasku u Moskvu, Plenković i Jandroković sastali su se izbornikom Zlatkom Dalićem.