Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kockasti dresovi i u Saboru

Premijer i ministri otišli bodriti Vatrene, Plenković: "Gordan i ja uzeli smo obje verzije dresa, ovo je ogroman dan za Hrvatsku"

Plenković i Jandroković na putu za Moskvu (Foto: Vlada RH)
Plenković i Jandroković na putu za Moskvu (Foto: Vlada RH) Vlada RH
Aktualno Galerija +0 Plenković i Jandroković na putu za Moskvu (Foto: Vlada RH) Galerija 1/1 >>
Zbog večerašnje polufinalne utakmice Hrvatske i Engleske u Moskvi, u zagrebačkoj Zračnoj luci "Franjo Tuđman" zavladale su gužve.

Vatrene će u Moskvi bodriti i brojni političari, pa tako na stadion putuju premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

Pridružit će im se i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te ministar financija Zdravko Marić.

Uoči polijetanja ministar Marić kratko se obratio novinarima i kazao kako se nada da u Moskvi "neće biti infarktno".

"Svi smo nabrijani, slabo sam spavao noćas, ali izdržat ćemo, bitno da damo sve od sebe i podržimo Vatrene. Najvažnije je da prođemo, Ako mora na 11-erce, nek' i to bude", rekao je ministar.

Iako neispavan, nasmijao je novinare kojima je ispričao kako je "sreo" Engleza i Francuza, Englez kaže da igraju večeras protiv Hrvata, a Francuz mu odgovara, koja slučajnost i mi igramo protiv njih u nedjelju.

"Hrvatska je u polufinalu, za vikend igramo finale, to je predivna stvar koja će sigurno imati reperkusije ne samo na duševno stanje Hrvata nego i na gospodarstvo. Nema bolje promidžbe od ovoga", rekao je Marić, siguran u pobjedu.

Plenković: "Očekujem pobjedu"

Premijer Andrej Plenković nije želio prognozirati rezultat, a na pitanje hoće li u Rusiju putovati i ako se Hrvatska plasira u finale, poručio je "idemo korak po korak".

"Očekujem dobru atmosferu i pobjedu Hrvatske. Ovo je veliki korak za malu zemlju u 20 godina. Gordan i ja uzeli smo obje verzije hrvatskog dresa za danas. Očekujem pobjedu, sjajnu atmosferu i još jednu veliku predstavu naših igrača i izbornika. Ovo je zaista ogroman dan za Hrvatsku, hrvatski sport i nogomet. Dva puta u 20 godina zemlja naše veličine je ušla u polufinale, to su uspjesi koje ćemo pamtiti generacijama. Nadamo se pobjedi i finalu. Važno je da pobijedimo, samo se to na kraju broji", rekao je Plenković.

Jandroković: "Drago mi je da i moj sin može uživati u ovome"

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je kako mu je drago da njegov sin ima priliku doživjeti nogometnu euforiju.

Kockasti dresovi danas su bili glavni modni dodatak u Saboru, pa su tako u navijačkom izdanju u sabornicu došli i brojni zastupnici. Njihov stajling možete provjeriti u fotogaleriji.

Brojni naviječi uputili se put Moskve

Brojni navijači uputili su se tako put Moskve, pa je danas iz Zagreba poletio i najveći putnički zrakoplov u povijesti Hrvatske. Turistička agencija koja organizira putovanje hrvatskih navijača u Moskvu između ostalih je zakupila i putnički zrakoplov Boeing 777-300ER, kojim će iz zagrebačke Zračne luke "Dr. Franjo Tuđman" prema Rusiji poletjeti 457 navijača naše reprezentacije.

Na večerašnju utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Engleske, u Moskvu iz Zagreba navijači putuju od sinoć u šest čarter-letova, a ukupno će otputovati oko 1500 navijača, rekla je novinarima na aerodromu glasnogovornica Zračne luke Lidija Capković.



 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene