Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natječaj HUP-a

"Poduzetnici budućnosti": 250.000 kuna za srednjoškolce s najboljim poduzetničkim idejama

Natječaj za srednjoškolce (Foto: Dnevnik.hr)
Natječaj za srednjoškolce (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Natječaj za srednjoškolce (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Hrvatska udruga poslodavaca pokrenula je natječaj "Poduzetnici budućnosti", kojim nastoji potaknuti aktivniju promociju poduzetništva među mladima.

Ukupan nagradni fond iznosi 250 tisuća kuna, a javiti se mogu sve srednje škole u Hrvatskoj. Pet škola s najboljim poduzetničkim idejama dobit će nagradu u iznosu od 25 tisuća kuna, a prijave traju do sredine svibnja. Interes za sudjelovanjem već su iskazale brojne škole

Pročitajte i ovo Ilustracija HUP-ova prognoza Poslodavci na mukama, traže promjene: Hrvatskoj se do 2030. sprema velika promjena na tržištu rada Slika nije dostupna Parafiskalni nameti Poduzetnici ogorčeni: 'Godišnje samo Turističkoj zajednici kupimo jedan jako dobar auto'

"Sam projekt koji će reći gdje ćemo utrošiti te novce tek je u povojima, ali u svakom slučaju u opremanje šumarskog praktikuma", kaže Biserka Halavanja, ravnateljica srednje škole M.A. Reljković, Slavonski Brod.

Leon Đurđić, učenik Ekonomske škole Katarina Zrinski, Zagreb kaže kako se raduje svim pozitivnim rezultatima, no ipak priželjkuje pobjedu.

„Pobjeda bi bila idealna i ako dobijemo, taj novčani iznos ćemo iskoristiti za poboljšanje kvalitete nastave", kaže Leon.

Školarce poduzetnike nagradit će i Hrvatska udruga poslodavaca. Za 25 najboljih poduzetničkih ideja namijenili su ukupno 250 tisuća kuna. Natječaj je otvoren do sredine svibnja.

Javit će se na njega i srednjoškolci iz Slavonskog Broda. Kurikulum, kažu, ne predviđa puno praktične nastave, pa su u ovoj poljoprivrednoj školi stvari sami uzeli u svoje ruke. Umjesto u klupama, učenici su s profesorima najčešće u polju.

"Uređujemo kupine i danas ćemo pokazati oranje, tanjuranje, pripreme za sjetvu i potom valjanje nakon sjetve", kaže Luka Krijan, učenik Srednje škole M.A. Reljković, Sl. Brod

Praksa i poduzetništvo trenutačno su miljama daleko od našeg obrazovnog sustava. Od ove jeseni, tek će se u 70ak škola u cijeloj zemlji početi učeti o poduzetništvu, kroz eksperimentalnu fazu kurikularne reforme.
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene