Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić podržao je, u razgovoru s predsjednikom HDZ-a Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, sve napore tamošnjih stranaka koji vode očuvanju cjelovitosti i funkcionalnosti BiH i njezinu uključivanju u euroatlantske integracije, priopćio je u srijedu Ured predsjednika.


Čović je izvijestio predsjednika Mesića o tijeku razgovora između predsjednika parlamentarnih političkih stranaka prema postizanju političkog dogovora na kojem će se temeljiti ustavne promjene u Bosni i Hercegovini.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Gvardijani Bosne Srebrene poručilii: ''Pozivamo političare iz svih stranaka da nas ne uvlače u svoje manipulacije'' Umjetničke izvedbe hrvatskih političara (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Umjetničke izvedbe naših vodećih: Jesu li bolji plesači, pjevači ili političari?

Mesić je podržao sva nastojanja koja će pridonijeti očuvanju cjelovitosti i funkcionalnosti BiH i njezinu što bržem uključivanju u europske i euroatlantske integracije, navodi Ured predsjednika u priopćenju. Ustavne promjene trebaju omogućiti cjelovitost i funkcionalnost BiH, dalju demokratizaciju bosansko-hercegovačkog društva te dodatno otvoriti europske i euroatlantske perspektive, istaknuo je Čović.