Nakit, ilustracija (Foto: Borna Filić/Pixsell)
Nakit, ilustracija (Foto: Borna Filić/Pixsell)

Zagrebačka policija uhvatila je 39-godišnjeg lopova koji je sa sjekirom razbijao izloge zlatarnica pri čemu je u jednom slučaju uspio provaliti i ukrasti nakit vrijedan oko 137 tisuća kuna, dok u ostala dva slučaja nije uspio razbiti izlog jer se radilo o višeslojnim sigurnosnim staklima.


Muškarca terete da je lani, 19. studenog oko 4,50 sati došao do zlatarnice u ulici Dubrava gdje je sjekirom razbio izlog te otuđio zlatni nakit.

Vezani članci Napad (Foto: Screenshot/YouTube) Pokušao prijaviti zločin pa završio s razbijenim vjetrobranom u potjeri s kriminalcima Ilustracija, turisti u Dubrovniku (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) S turizmom raste i kriminal: Stranci sve češće žrtve, ali i počinitelji

Prošle godine pokušao se uz pomoć sjekire domoći zlatnine u još dva slučaja i to 12. kolovoza nešto prije ponoći također u ulici Dubrava i 20. studenog oko 19,10 sati u Vlaškoj ulici. Do tih zlatarnica dovezao se biciklom, ali mu sjekira nije bila dostatna za razbijanje stakla pa je odustao.

Prilikom pokušaja razbijanja stakla na trgovini u Vlaškoj zaposlenica se dobro snašla pa je spustila rolete, a lopov se dao u bijeg, odustavši od planirane krađe.

Terete ga za tri teške krađe, od kojih su dvije ostale u pokušaju te je nakon kriminalističkog istraživanja pred pritvorskom nadzorniku, uz posebno izvješće državnom odvjetništvu. (Hina)