Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovanje utjecajem

Podignuta kaznena prijava protiv šefice Porezne uprave!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je kaznena prijava protiv šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec zbog kaznenog djela trgovanje utjecajem.

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec kazneno je prijavljena u proširenju istrage protiv bivše šefice porezne ispostave u Osijeku, Ružice Kovačević, ranije osumnjičene da je stopiranjem ovrhe nad jednom osječkom tvrtkom, proračun oštetila za najmanje 11,8 milijuna kuna, doznaje se večeras iz izvora bliskih istrazi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec: Podmeću mi oni koji nisu radili svoj posao Slika nije dostupna Iz Uskoka bez komentara Odvjetnik Ružice Kovačević ne zna da je prijavljena Čavlović Smiljanec

Riječ je o slučaju tzv. policijskog Uskoka pa u Ravnateljstvu policije nisu davali nikakve službene komentare.

U subotnjem izdanju Jutarnji list je objavio da je prijava podnesena zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Pozivajući se na neslužbene izvore Jutarnji list ističe kako je ravnateljica Porezne uprave Čavlović Smiljanec navodno instruirala šeficu porezne ispostave u Osijeku, i od nje tražila da ne ovrši Osječku ljevaonicu željeza (OLT) zbog duga od 11 milijuna kuna.

Nada Čavlović Smiljanec: 'Porezna nema što skrivati, da je bilo problema ili zlouporaba taj službenik bi već bio procesuiran'

Bivšoj glavnoj osječkoj poreznici, Ružici Kovačević, u ožujku je određen istražni zatvor upravo zbog sumnje da je mjesecima stopirala naplatu poreznog duga OLT-u, tvrtki u vlasništvu Željka Biloša.

Uskok je ranije objavio da je toj tvrtki tako omogućeno da, sve do predstečajne nagodbe u svibnju 2013. nesmetano posluje preko svojih računa. Na taj način nije ovršeno 10,5 milijuna kuna, a državni proračun oštećen je za najmanje 11,88 milijuna kuna, objavio je Uskok početkom ožujka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene