Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Uskoka bez komentara

Odvjetnik Ružice Kovačević ne zna da je prijavljena Čavlović Smiljanec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik bivše šefice porezne ispostave u Osijeku Ružice Kovačević, protiv koje je pokrenuta istraga zbog stopiranja ovrhe nad jednom osječkom tvrtkom, izjavio je da još nije službeno obaviješten da je zbog tog slučaja kazneno prijavljena i šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec.

'S obzirom na dokaze koji se nalaze u spisu moguć je takav razvoj događaja', rekao je odvjetnik Hrvoje Krivić. Dodao je da još nije dobio nikakvu službenu informaciju već je za slučaj doznao iz medija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec: Podmeću mi oni koji nisu radili svoj posao Slika nije dostupna Trgovanje utjecajem Podignuta kaznena prijava protiv šefice Porezne uprave!

Iako policija i Državno odvjetništvo to nisu željeli službeno potvrditi, iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je ravnateljica Porezne uprave kazneno prijavljena zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem.

U Ravnateljstvu policije nisu željeli govoriti o tom predmetu jer je iz domene Uskoka, dok glasnogovornik Uskoka nije bio dostupan za komentar. U Poreznoj upravi i Ministarstvu financija nisu imali komentar.

Kovačević je ranije osumnjičena da je stopiranjem ovrhe nad jednom osječkom tvrtkom, proračun oštetila za najmanje 11,8 milijuna kuna. Čavlović Smiljanec navodno je instruirala šeficu porezne ispostave u Osijeku, i od nje tražila da ne ovrši Osječku ljevaonicu željeza (OLT) zbog duga od 11 milijuna kuna.

Bivšoj glavnoj osječkoj poreznici Ružici Kovačević, u ožujku je određen istražni zatvor upravo zbog sumnje da je mjesecima stopirala naplatu poreznog duga OLT-u, tvrtki u vlasništvu Željka Biloša.

Podignuta kaznena prijava protiv šefice Porezne uprave

Uskok je ranije objavio da je toj tvrtki tako omogućeno da, sve do predstečajne nagodbe u svibnju 2013. nesmetano posluje preko svojih računa. Na taj način nije ovršeno 10,5 milijuna kuna, a državni proračun oštećen je za najmanje 11,88 milijuna kuna, objavio je Uskok početkom ožujka.

Kovačević je u međuvremenu, uz jamčevinu i mjere ograničavanja kretanja, puštena da se od tih optužbi brani sa slobode. Njezin odvjetnik pretpostavlja da bi Čavlović Smiljanec bila obuhvaćena istom istragom, ako kaznenu prijavu protiv nje potvrdi odvjetništvo jer je riječ o istom predmetu.

U istrazi protiv Kovačević, Uskok je predložio desetak svjedoka, a zasad ih je ispitao tek nekoliko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene