Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stresno razdoblje

Počinju ispiti: 5 konkretnih savjeta za USPJEŠNO učenje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ljetnog odmora, studentima opet počinje stresno razdoblje i neprospavane noći. Već idući tjedan počinju jesenski ispitni rokovi, a svi koji će na njih izići već su počeli s učenjem. Kako bi uloženo vrijeme i trud bili isplativi, važno je pridržavati se nekih savjeta.

Knjige, učenje i neprospavane noći. Poznati studentski scenarij prije ispitnih rokova. 'Mama jedva čeka da završim faks jer će moći odahnuti od rokova', govori Viktorija, studentica Pravnog fakulteta. 'Evo imam knjigu s rimskog prava sa zagrebačkog faksa i moram to položiti pa sam počela učiti. Knjiga ima oko 450 stranica', kaže Karla s Pravnog fakulteta.

Pročitajte i ovo Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore Slika nije dostupna Kako se nositi sa stresom 'Moja budućnost ovisi o izvedbi zadatka koji je zahtjevniji od ičega što sam dosad savladao'

Predmeti koji se ne polože na jesenskom roku prebacuju se u iduću godinu. Zbog njih se može izgubiti godina, pa čak i pravo studiranja, a ciljevi su odavno zadani. Studenti planiraju dati dva do tri ispita da imaju 'očišćenu' cijelu prvu i većinu druge godine. Indeksi će mirovati još svega nekoliko dana.

>> Jovanović: Zdravstvena zaštita studenata nije upitna, ali dobro bi bilo da do 26. završe studij

Prvi ispiti kreću već idući tjedan. Iako ispitni rokovi još uvijek nisu počeli, mjesta u knjižnicama poprilično su popunjena, a upravo je za prolazak na ispitu važna dobra organizacija.

Par savjeta za uspješnije učenje:

1. Podijeliti gradivo u manje količine.
2. Svakih sat vremena napraviti kratku stanku.
3. Dovoljno spavati.
4. Dan prije ispita ostaviti za ponavljanje.
5. Stres umanjiti tjelovježbom.

S knjigom u ruci i dobrom organizacijom, studentima je uspjeh zajamčen. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene