Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rončevićevi kamioni'

Počinje saborska istraga o nabavi vojnih kamiona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskom saboru održat će se prva sjednica Istražnog povjerenstva koje treba istražiti sve okolnosti nabavi 39 vojnih kamiona od strane MORH-a u prosincu 2004. godine, u vrijeme kada je ministar bio Berislav Rončević.

Kamioni su kupljeni izravnom pogodbom. SDP tvrdi da je za njih potrošeno 15 milijuna kuna više nego što je predviđeno, i nabavljeno je samo 39, a ne planiranih 76 kamiona. Tada je rečeno i da je ugovor dobar zato što će se dijelovi za njih proizvoditi u Hrvatskoj. Kasnije je otkriveno da se taj dio dogovora nije proveo, a kako nakon niza upozorenja predsjednika Mesića ništa nije poduzeto SDP je zatražio da slučaj istraži Sabor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje se nastavlja Državni tajnik u MORH-u nije se pojavio na suđenju Rončeviću Slika nije dostupna Svjedok iz MAN-Importera Afera 'Kamioni': MORH nije niti kontaktirao MAN

U povjerenstvu je pet članova vladajuće koalicije i četiri člana iz oporbe. Predsjednik je Nenad Stazić (SDP), zamjenik Emil Tomljanović (HDZ), a tajnik je Krunoslav Markovinović (HDZ).

Ostali članovi su Andrija Hebrang (HDZ), Krešimir Ćosić (HDZ), Stanko Grčić (HSS), Goran Beus Richenberg (HNS), Boris Šprem (SDP) i Igor Dragovan (SDP).
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene