Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatskom saboru održat će se prva sjednica Istražnog povjerenstva koje treba istražiti sve okolnosti nabavi 39 vojnih kamiona od strane MORH-a u prosincu 2004. godine, u vrijeme kada je ministar bio Berislav Rončević.


Kamioni su kupljeni izravnom pogodbom. SDP tvrdi da je za njih potrošeno 15 milijuna kuna više nego što je predviđeno, i nabavljeno je samo 39, a ne planiranih 76 kamiona. Tada je rečeno i da je ugovor dobar zato što će se dijelovi za njih proizvoditi u Hrvatskoj. Kasnije je otkriveno da se taj dio dogovora nije proveo, a kako nakon niza upozorenja predsjednika Mesića ništa nije poduzeto SDP je zatražio da slučaj istraži Sabor.

Vezani članci Slika nije dostupna Afera 'Kamioni': MORH nije niti kontaktirao MAN Slika nije dostupna Slučaj kamioni: 'Kriterij je bila najniža cijena'

U povjerenstvu je pet članova vladajuće koalicije i četiri člana iz oporbe. Predsjednik je Nenad Stazić (SDP), zamjenik Emil Tomljanović (HDZ), a tajnik je Krunoslav Markovinović (HDZ).

Ostali članovi su Andrija Hebrang (HDZ), Krešimir Ćosić (HDZ), Stanko Grčić (HSS), Goran Beus Richenberg (HNS), Boris Šprem (SDP) i Igor Dragovan (SDP).