Od 1. listopada počinje primjena vansezonskih cijena cestarina, izvijestili su iz HAC-ONC-a.


Uskoro za motocikle i osobna vozila kreće primjena vansezonskih cijena cestrina, priopćili su iz HAC-ONC-a.

Vezani članci Led na cesti Više sreće nego pameti: Izgubio kontrolu na skliskoj autocesti i nekim čudom izbjegao nesreću Skliska cesta Šest nesreća u samo 15 minuta: Skliska cesta izazvala kaos u prometu

"Nakon sezonskih cijena koje su bile na snazi od 1. srpnja do 30. rujna i odnosile se na motocikle i osobna vozila (IA i I skupina), od 1. listopada  za motocikle i osobna vozila cijene cestarine primjenjuju se vansezonske cijene cestarine na autocestama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta d.o.o.(HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ)", stoji u priopćenju.

Neki od primjera novih cijena na pojedinim dionicama autocesta:

Iz HAC-ONC-a su priopćili kako je modalitet sezonskih cijena za motocikle i osobna vozila uveden po preporukama i smjernicama Svjetske banke u sklopu poslovnog i financijskog restrukturiranja, kao i da primjena ove mjere nije dovela do pada prometa na autocestama.

Navode da je "u razdoblju za prvih 8 mjeseci ove godine broj vozila porastao za 5,58 %, a uslijed čega je i prihod od naplaćene cestarine povećan za 13,6 % u odnosu na prošlu godinu".