Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za motocikle i osobna vozila

Od nedjelje jeftinija cestarina: Doznajte koliko ćete sada plaćati HAC-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 1. listopada počinje primjena vansezonskih cijena cestarina, izvijestili su iz HAC-ONC-a.

Uskoro za motocikle i osobna vozila kreće primjena vansezonskih cijena cestrina, priopćili su iz HAC-ONC-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Od ponoći skuplja cestarina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Brže putovanje ljudi i robe Velika novost za vozače na autocestama u Hrvatskoj i Srbiji

"Nakon sezonskih cijena koje su bile na snazi od 1. srpnja do 30. rujna i odnosile se na motocikle i osobna vozila (IA i I skupina), od 1. listopada  za motocikle i osobna vozila cijene cestarine primjenjuju se vansezonske cijene cestarine na autocestama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta d.o.o.(HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ)", stoji u priopćenju.

Neki od primjera novih cijena na pojedinim dionicama autocesta:

Iz HAC-ONC-a su priopćili kako je modalitet sezonskih cijena za motocikle i osobna vozila uveden po preporukama i smjernicama Svjetske banke u sklopu poslovnog i financijskog restrukturiranja, kao i da primjena ove mjere nije dovela do pada prometa na autocestama.

Navode da je "u razdoblju za prvih 8 mjeseci ove godine broj vozila porastao za 5,58 %, a uslijed čega je i prihod od naplaćene cestarine povećan za 13,6 % u odnosu na prošlu godinu".


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene