Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U centru zagrebačkog prometnog redarstva u Jagićevoj 31 je gradonačelnik Milan Bandić i službeno je predstavio projekt Nadzorne kamere vrijedan 20-ak milijuna kuna.


Tako od danas počinje nadzor na šest lokacija u Šubićevoj i Martićevoj ulici, a uskoro će kamere stići i u Bakačevu ulicu te na Kaptol, Jelačićev trg, Heinzlovu i Nemčićevu ulicu te Kvaternikov trg. Način rada bit će sljedeći: nakon snimljenog prekršaja vozačima će se poslati prekršajni nalog uz fotografije kao dokazni materijal.

Vezani članci HŽ Koliko to traje put od Zagreba do Pule?! HŽ još jednom neugodno iznenadio putnike Elektrovod, ilustracija U dijelovima Zagreba danas nema struje: Pogledajte je li vaša ulica među njima

'Ovo nije nikakvo špijuniranje, trebali smo to još i ranije napraviti, pauci će imati manje posla, a bio bih sretan da ih sve prodamo',  izjavio je Milan Bandić koji je dodao da će se postavljanjem kamera uvesti red, efikasnije kažnjavati prometne prijestupnike, bolje čuvati objekte i zelene površine, sprečavati nastajanje divljih odlagališta te podići sigurnost na višu razinu.

Idejni začetnik ovog projekta Mate Kraljević poručio je da će MUP imati pristup svim kamerama 24 sata i tako je potvrdio Bandićeve navode kako će Zagreb postati sigurnijom metropolom. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju