Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U centru zagrebačkog prometnog redarstva u Jagićevoj 31 je gradonačelnik Milan Bandić i službeno je predstavio projekt Nadzorne kamere vrijedan 20-ak milijuna kuna.


Tako od danas počinje nadzor na šest lokacija u Šubićevoj i Martićevoj ulici, a uskoro će kamere stići i u Bakačevu ulicu te na Kaptol, Jelačićev trg, Heinzlovu i Nemčićevu ulicu te Kvaternikov trg. Način rada bit će sljedeći: nakon snimljenog prekršaja vozačima će se poslati prekršajni nalog uz fotografije kao dokazni materijal.

Vezani članci Sanja Jerković i Milan Bandić (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Bandić zabranio pročelnicama da sudjeluju o raspravi o izvješću o "Zagrebačkom Manhattanu" Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Pravobraniteljica: "Bandićeva izjava novinarki je spolno uznemiravanje"

'Ovo nije nikakvo špijuniranje, trebali smo to još i ranije napraviti, pauci će imati manje posla, a bio bih sretan da ih sve prodamo',  izjavio je Milan Bandić koji je dodao da će se postavljanjem kamera uvesti red, efikasnije kažnjavati prometne prijestupnike, bolje čuvati objekte i zelene površine, sprečavati nastajanje divljih odlagališta te podići sigurnost na višu razinu.

Idejni začetnik ovog projekta Mate Kraljević poručio je da će MUP imati pristup svim kamerama 24 sata i tako je potvrdio Bandićeve navode kako će Zagreb postati sigurnijom metropolom. (Hina)