Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuna kontrola

Zagreb pod danonoćnim nadzorom: Postavlja se čak 225 kamera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpuna kontrola uvodi se na ulice Zagreba! Stanovnici glavnog grada i njegovi posjetitelji uskoro će biti pod neprestanim video nadzorom. Počelo je postavljanje 225 kamera na 75 lokacija u gradu.

One će za nekoliko tjedana pomno snimati svaki vaš pokret. Trend svjetskih metropola usvojio je i Zagreb. Time se želi smanjiti stopa kriminala, no građani baš i nisu oduševljeni.

Pročitajte i ovo Karla Trstenjak i Luka Juroš - 1 Više sati u predškoli Pročelnik Juroš o uvođenju male škole u metropoli: "Pozdravljamo, ali ovo trenutno nije izvedivo ni u Zagrebu, ni u Hrvatskoj" Prvi maj na Maksimiru Na Maksimiru Zagrepčanima tradicionalno za Prvi maj grah i nastup Gibonnija

Nepropisno parkiranje,šaranje grafita, tučnjava ili nedopušteno odlaganje smeća pratit će 225 kamera na ulicama i desetak ljudi u kontrolnom centru. Kazne neće izostati. ' Svih 75 kamera će policija imati 24 sata tako da one pozicije na kojima su kamere postavljene sigurno je da ćemo dobiti više na sigurnosti', kaže Mate Kraljević,pročelnik gradskog ureda za komunalno i prometno redarstvo.

Kamere postaju aktivne početkom prosinca. Iako ovaj projekt stoji 20 milijuna kuna uzetih iz džepa građana, u gradskoj upravi vjeruju da će se isplatiti. 'Grad Zagreb izdvaja godišnje 5 milijuna kuna za odvožnju divljih deponija, znači u dvije godine imamo jedan vrtić!', objašnjava pročelnik Kraljević.

Ovim kamerama svaki pokret se pomno prati što građanima baš i nije drago. No, zakoni govore u korist kamera. 'Smatram da se radi o nekakvoj odredbi koja ni u kom slučaju ne može zadirati u pitanje osobnosti, nepovredivosti ili tajnosti nekakvih podataka s obzirom da se sve to skupa dešava na javnim površinama', tvrdi pravnik Mario Klokočovnik.

Sviđalo vam se ili ne, objektivi su usmjereni jedino što vam preostaje je pripaziti na svoje ponašanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene