Nakon što su u SMS-u najavili radnicima kašnjenje plaća, iz Brodosplita su radnike ipak isplatili, no nakon što su za kašnjenje okrivili Živi zid

Galerija


Napetost u splitskom škveru. Kasni plaća. SMS porukom splitski škver obavijestio je radnike o kašnjenju plaće, a za to okrivio stranku Živi zid. Nakon što se danas Dnevnik Nove TV počeo baviti pričom, iz škvera nam je javljeno da će ipak početi isplata plaća koja je tijekom dana i isplaćena.

Vezani članci Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Sinčić u Splitu otvorio Regionalni ured Živog zida Vladimira Palfi i Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac) Vijećnica zatražila unutarstranačke izbore u Živom zidu, sad joj prijeti smjena: "Ovo je diktatura"

Pavle Matošić iz nezavisnog sindikata Brodosplita tvrdi da je dobio poruku da „će plaća kasniti jer postoje neki problemi“.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida tvrdi da su za slučaj SMS poruka saznali od ogorčenih radnika koji su im se javili sporukama da ih „uprava Brodosplita maltretira već neko vrijeme“. „Treba reći da Brodosplit jest u velikim problemima“ zaključio je.

Glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić potvrdio je isplatu plaća. „Zbog djelovanja zločinačke organizacije koju u javnosti predstavlja Sinčić i Palfi došlo je do kašnjenja“ rekao je tada Jurišić.

Na pitanje kako je moguće da jedna stranka bude kriva za kašnjenje plaća, Jurišić tvrdi da je „svojim stranačkim djelovanjem utjecala na brojne koji su u tom postupku bitni“, pa tako utječu na isplatu.