Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest, ali ne za sve

Počela isplata dodataka za umirovljenike, iz njihova sindikata poručuju: "Tražimo da se uvede 13. mirovina"

Aktualno Galerija Naknada za umirovljenike - 5 Naknada za umirovljenike - 5 Foto: DNEVNIK.hr Naknada za umirovljenike - 2 Naknada za umirovljenike - 2 Foto: DNEVNIK.hr Naknada za umirovljenike - 3 Naknada za umirovljenike - 3 Foto: DNEVNIK.hr Naknada za umirovljenike - 4 Naknada za umirovljenike - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Naknada za umirovljenike - 1 Galerija 1/5 >>
Da im svaka kuna dobro dođe, odavno već znamo. Počela je isplata novčanih protuinflacijskih dodataka za umirovljenike. Neki će se počastiti onime što si inače ne mogu priuštiti, a drugima će dobro doći za najosnovnije stvari. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus.

Ekipa Dnevnika Nove TV naišla je na jedan simpatični umirovljenički par upravo kad su izlazili iz banke provjeriti je li im sjeo njihov dodatak. Još nije, ali gospođa Nada tjednima već provjerava račun da novac ne bi slučajno došao ranije, iako je isplata počela u ponedjeljak.

Na račune umirovljenika sjest će između 60 i 160 eura. Oni s mirovinom do 300 eura, dobit će 160 eura. Oni koji imaju između 300 i 435 eura dobit će 120 eura, dok će umirovljenici s mirovinom između 435 i 570 eura primiti 80 eura. Najniži iznos od 60 eura dobit će oni kojima je mirovina između 570 i 700 eura.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Policija postupa Plenković o ustaškim pjesmama: "Pitajte Milanovića zašto nije napustio utakmicu u Osijeku"

Neki će se počastiti kolačima ili odlaskom u kafić, a drugi će dodatak iskoristiti za lijekove.

Iz Sindikata umirovljenika upozoravaju da ovo nije sustavno rješenje jer samo dio umirovljenika dobiva dodatak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Priopćio HZZO Liječnik više neće biti jedini koji vam može zaključiti bolovanje: I odobrenje za putne naloge morat ćete tražiti na novoj adresi

"I Sindikat i Matica umirovljenika traže da se uvede 13. mirovina, to smo zatražili i na Nacionalnom vijeću za umirovljenike, koja bi bila isplaćena svim umirovljenicima, a o sistemu koliko bi se kome isplatilo možemo razgovarati", rekao je Igor Knežević, glavni tajnik Sindikata umirovljenika Hrvatske. Na potezu je Vlada. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene