Tretman komaraca, ilustracija
Tretman komaraca, ilustracija Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U zaštiti građana od komaraca na području grada Zagreba komarci se suzbijaju pomoću osmišljenog programa čiju provedbu organizira Grad Zagreb.


Program je prvenstveno usmjeren na suzbijanje ličinki u vodama stajaćicama, a suzbijanje odraslih (letećih) komaraca provodi se na ograničenim područjima na kojima se tijekom sezone utvrdi povećan broj jedinki.

Tretman protiv komaraca - 1 Muke zbog krvopija koje stižu iz srca zaštićenog područja: "Čekaju kod vrata i kad otvoriš, oni su već unutra"

Najezda komaraca - 6 Od samih prizora čovjeka zasvrbi: Unatoč milijunima za suzbijanje, u Osijeku i okolici opet se bore s najezdom komaraca

Ako građani imaju upite vezane za komarce i njihovo suzbijanje, mogu se obratiti tvrtkama na navedene dežurne telefone radnim danom od 10 do 14 sati, izvijestili su iz Grada.

Područja koja su već zaprašena su: Ivanja Reka, Jelkovec, Retkovec, Resnik, Jarun i područja ŠRC Mladost i Jarun, Trnje, Savica, Špansko-Malešnica, Maksimir, Cvjetno naselje, Folnegovićevo naselje, Gajevo, Horvati, Prečko, Kajzerica, Savski Gaj i Trokut, Sloboština, Sopot, Utrina, Siget i Dugave.

Sutra, 17. lipnja slijedi suzbijanje u Zapruđu i Središću na ograničenom području Avenije Većeslava Holjevca, Ulice Damira Tomljenovića, Sarajevske ceste i Avenije Dubrovnik.

Nadalje na Bundeku će se zaprašivati na Aveniji Većeslava Holjevca, obali Save do okomice na Ulicu Savezne Republike Njenačke te u Ulici Damira Tomljenovića.

U Trnskom će se tretirati područja kod Željezničkog nasipa i Avenije Dubrovnik.

U petak, 18. lipnja suzbijat će se komarci u Travnom na području Sarajevske ceste, Ukrajinske ulice i Ulice Savezne Republike Njemačke te Vatikanske ulice.

Detaljni operativni plan adulticidnog suzbijanja proljetnih vrsta komaraca na području Grada Zagreba možete provjeriti na službenoj stranici Grada Zagreba.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju