Obavijesti Video Pretražite Navigacija
346.239

U samo četiri godine na burzi se našao grad veličine Osijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svakim danom raste broj nezaposlenih u Hrvatskoj. Kada će Vlada poduzeti konkretne mjere?

Broj nezaposlenih svakim danom je sve veći. U godinama krize od 2008. godine do 2012. porastao je za čak 105 tisuća. Na burzi se tako u proteklih nekoliko godina našao grad veličine Osijeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

>> Naći posao u Vukovaru ravno je zgoditku na lutriji

Na današnji dan u Hrvatskoj je 346.239 nezaposlenih čime smo se vratili u 2003. godinu

Do veljače stručnjaci očekuju još alarmantnije podatke broja nezaposlenih i poručuju - Vlada hitno treba nešto napraviti.

I trendovi se mijenjaju. Urar Zlatko tek je jedan od nekoliko njih preostalih u Zagrebu. 'Stare stvari se još uvijek popravljaju, a od novih... Kada ste vi zadnji put bili kod urara?', pita Zlatko.

Drugim riječima,posla je sve manje. Moderna tehnologija preuzela je društvo. Zainteresiranih za urarski zanat se ipak nađe. 'Ja se vidim u budućnosti u ovom urarskom zanimanju jer mi je zanimljivo i jer volim pomagati ljudima te izmjenjivati stvari', kaže mladi naučnik Pavao. On je jedan od rijetkih mladih zaljubljenika u stara obrtnička zanimanja, većina se radije vidi za računalom. Struka upozorava - da bismo smanjili broj nezaposlenih trebamo imati smjer i strategiju. I to što prije jer prognoze su još alarmantnije.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene