Završio je sastanak Ivana Vrdoljaka (HNS) i premijera Andreja Plenkovića u Banskim dvorima. Vrdoljak se obratio s pomirljivim porukama nakon sastanka, istaknuvši da je protekao u odličnoj atmosferi. Isto je potvrdio i Gordan Jandroković (HDZ).

Galerija


"Sastanak je bio odličan i vrlo konstruktivan u dobroj atmosferi", poručio je Vrdoljak nakon sastanka s premijerom Plenkovićem u Vladi.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o sjednici VNS-a i Milanovićevom prijedlogu: "Nije to trakavica, ima još stvari oko kojih se moramo dogovoriti" Andrej Plenković Plenković komentirao presudu za Fimi Mediju: "Nema šanse da sada još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way!"

"Razgovaralo se i o članovima ERS-a i na dobrom smo putu. Koalicija je stabilna. Konstatirali smo da je u javnosti stvorena tenzija, a atmosfera je zapravo bila odlična", rekao je.

"Kroz slijedećih dan-dva će se donijeti odluka, a premijer će sazvati PSP i donijet će se odluka na zadovoljstvo svih", naglasio je Vrdoljak.

"Sve ćete znati za koji dan. Znamo što radimo", poručio je na kraju.

Jandroković: "Ovo nije tema koja bi dovela do ugroze koalicije"

"Imali smo jako dobre razgovore. Nastavit ćemo ih. Sve je prošlo u dobrom duhu", poručio je nakon sastanka u Vladi predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Na pitanje hoće li Matko Glunčić voditi ERS, Jandroković nije dao odgovor, ali je komentirao stanje u koaliciji.

"Ovo nije tema koja bi dovela do ugroze koalicije. Mi ćemo napraviti sve da ova reforma ide dalje. Pronaći ćemo rješenje koje će zadovoljiti obje strane", rekao je.

Novinari su mu postavili i pitanje hoće li možda otići ministrica Blaženka Divjak nakon svega, no Jandroković je to jasno odbacio.

"Tko Vam je uopće rekao da ona ne bi bila ministrica?", odgovorio je i otišao.

"Sve će biti u redu"

Premijer Andrej Plenković stigao je u petak navečer u Banske dvore, gdje ga je dočekala ekipa Nove TV s Mislavom Bagom na čelu. Šef koalicijskog partnera HNS-a Ivan Vrdoljak je nakon Plenkovića također stigao u Vladu te su počeli pregovori o budućnosti reforme obrazovanja.

Vrdoljaku u pratnji je bio Srećko Ferenčak (HNS). Vrdoljak je rekao po dolasku u Banske dvore kako je potrebno postići kompromis kako bi se provela reforma radi naše djece. Nije htio reći da li je Matko Glunčić uvjet suradnje HDZ-a i HNS-a.

Reporter Nove TV Mislav Bago premijera je po dolasku u Banske dvore pitao očekuje li dogovor s Vrdoljakom, na što mu premijer nije dao konkretan odgovor, ali je poručio - "sve će biti u redu".

"Ne znam, ali sve će biti dobro", rekao je premijer.

Na pitanje što ako HNS i dalje ustraje da voditelj ERS-a ne bude Matko Glunčić, premijer Plenković uporno ponavlja - "bit će sve dobro".

Gordan Jandroković i Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Sto posto", uvjerava Plenković.

Premijer nade polaže u političku odgovornost za zemlju koalicijskog partnera.

Na pitanje zašto inzistira na Glunčiću, premijer odgovara protupitanjem.

"Tko to kaže?", pita.

"Bitno je da imamo konsenzus oko sveobuhvatne reforme, koja je dobra za mlade i hrvatsku ekonomiju", poručio je premijer.

Plenković je u Banske dvore stigao u pratnji predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, a uskoro bi im se trebao pridružiti i Ivan Vrdoljak (HNS).