Premijer Andrej Plenković prisustvovao je uskrsnom misnom slavlju u zagrebačkoj katedrali, nakon kojeg je svim vjernicima čestitao Uskrs.

Galerija


"Vjerujem da ćemo svi obnovljeni, nadahnuti ovom snagom uskrsnuća Kristova biti još angažiraniji za dobrobit svih hrvatskih ljudi", poručio je Plenković. Za propovijed kardinala Bozanića rekao je da je bila poruka zajedništva i dijaloga.

Vezani članci Održana je sjednica Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti Premijer Plenković: ''Nisam ni znao tko je ravnatelj toga doma, sve ćemo ispitati'' Premijer Andrej Plenković Andrej Plenković oprezniji o restrikcijama, upozorenje stiže iz WHO-a: "Ne ukidajte mjere prerano, to je kao da ne preležite bolest"

Odgovarajući na pitanje što bi poručio građanima koji za ovaj Uskrs nisu imali ni za najskromniju košaricu, premijer je rekao da rade sve što je u moći državnih institucija da poboljšaju i gospodarsko stanje i standard života ljudi, osobito vodeći računa o kršćanskom načelu solidarnosti.

"To smo pokazali i podizanjem minimalne plaće, ali i smanjenjem poreznog opterećenja za građane i dizanjem prosjećne plaće. Nastojimo indeksacijom mirovina brinuti o našim sugrađanima treće gneracije i vjerujem da ovi pozitivni ekonomski trendovi se trebaju nastaviti i na taj način pridonijeti kvalitetnijem životu svih naših sugrađana", rekao je premijer koji je odgovorio i na pitanje očekuje li tijekom dana kritike s oltara vezano za Istanbulsku konvenciju.

"Ja sam čovjek dijaloga. Mislim da smo uz zakon o potvrđivanju, s interpretativnom izjavom adresirali sve one strahove i zabrinutosti. I mislim da na taj način otklanjamo vrlo čvrsto, vrlo jasno, za to služe takve izjave, strahove onih koji ih imaju u vezi određenih elemenata koji bi mogli biti svojevrsni derivat u provedbi Konvencije", poručio je premijer.

Jandroković: To je dan koji nas uči što je smisao života

Uz premijera, na misi u katedrali bio je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Hrvatskog u kratkoj izjavi prije mise, također je svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

"To je dan kada je Isus uskrsnuo i pokazao da su vjera i ljubav jači od smrti i grijeha. To je dan koji nas uči što je smisao života koji nam šalje poruku da budemo dobri prema drugima, da ih čuvamo, pomažemo. To je ono zbog čega bi trebalo živjeti", rekao je Jandroković.

I njega su novinari pitali bolji li se nekakvih poruka s oltara vezano uz Istanbulsku konvenciju, no on je odbacio uopće mogućnost razgovora o toj temi na najveći kršćanski blagdan koji, istaknuo je, želi provesti sa svima u miru i ljubavi. (Hina/Ma.B.)