Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konferencija o razminiranju Ukrajine

Plenković ugostio švicarskog ministra vanjskih poslova: Potvrđeni su odlični odnosi s Hrvatskom

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Damjan Tadic/Cropix
Hrvatski premijer Andrej Plenković susreo se u srijedu sa saveznim ministrom vanjskih poslova Švicarske Ignazijem Cassisom koji boravi u Hrvatskoj povodom Međunarodne donatorske konferencije o razminiranju Ukrajine, a na sastanku su potvrđeni dobri odnosi dviju zemalja, priopćeno je iz vlade.

Premijer Andrej Plenković u srijedu se susreo sa saveznim ministrom vanjskih poslova Švicarske Ignazijem Cassisom, koji je je u Hrvatskoj povodom Međunarodne donatorske konferencije o razminiranju Ukrajine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Korisne informacije Što napraviti kada se upale lampice tijekom vožnje? U ovim situacijama morate hitno na servis

Izrazivši dobrodošlicu, Plenković je zahvalio ministru Cassisu na značajnoj potpori Švicarske koja je doprinijela uspjehu donatorske konferencije. Izraženo je zadovoljstvo da će nakon inauguralne konferencije u Zagrebu, Švicarska sljedeće godine organizirati drugu po redu konferenciju o razminiranju Ukrajine, priopćeno je iz vlade.

Pročitajte i ovo Svinje - 3 Aktualna tema Podržavate li usmrćivanje svinja? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Obostrano su potvrđeni odlični bilateralni odnosi te nastavak snažne potpore Ukrajini. Plenković i Cassis razmijenili su mišljenja i o odnosima Europske unije i Švicarske, kao i o situaciji na Bliskom istoku i zapadnom Balkanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene