Biskupi na zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije nisu htjeli komentirati izostanak najviših državnih dužnosnika, kojih ove subote neće biti na Bleiburgu. Poručili su i da još nisu odlučili treba li komemoraciju preseliti u Hrvatsku.

Galerija


Ove godine misu na Bleiburgu predvodit će ravnatelj Caritasa Fabijan Svalina.

Vezani članci Komemoracija u Bleiburgu (Foto: Dnevnik.hr) Počasni bleiburški vod kupio dodatno zemljište na Bleiburškom polju: "Ovo je prvoklasni skandal" Gordan Jandroković na Mirogoju Jandroković na Mirogoju položio vijenac za žrtve na Bleiburgu: "To su žrtve zločina iz osvete, stradali su vojnici, ali i civili"

Na upit Dnevnika Nove TV komentirali su i riječi pape Franje, koji je poručio da ima još dvojbi o proglašenju blaženog Alojzija Stepinca svetim i da se o tome mora savjetovati s patrijarhom srpske pravoslavne crkve.

''Sigurno da te riječi ne ostavljaju čovjeka nekako hladnim. Malo se čudimo takvom pitanju, ali prihvaćamo. To je njegovo mišljenje, a mi smo tu da danas-sutra on možda i promijeni mišljenje upravo na temelju našeg vjerničkog ponašanja'', kazao je Josip Mrzljak, varaždinski biskup.