Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

'Šumska problematika'

MATEJA, ENA I ILONA Playboyeve zečice u akciji čišćenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Pravo na čistu vodu, čisti zrak i zdrav okoliš temeljno je pravo svakoga Hrvata', tako su to napisali u našem Ustavu.

'Trebalo bi dodati i pravo na čvrstu i zdravu mrkvu', pridodale su Playboyeve zečice koje su izvlačenjem olupina u šumi na Čudomerščaku u Samoboru na simboličan način obilježile ovogodišnji Svjetski dan zaštite okoliša.

Mateju, Enu i Ilonu u Samobor je doveo fotograf Vladimir Imprić, stručnjak za šumsku problematiku, kako bi pomogle članovima udruge Zelene stope u izvlačenju preostalih automobilskih olupina iz samoborskih šumaraka. Nakon što su u akciji Očistimo Hrvatsku od automobilskih olupina - powered by Renault uklonili više od 15 000 olupina ovi vrijedni volonteri ne pomišljaju stati. Nakon cjelodnevnog napornog druženja s Playboyevim ljepoticama i obilježavanja dana našeg planeta došli smo do zaključka da su zečice jedini spas za hrvatske (i šire) prirodne ljepote. One su pak odlučile da će umjesto po teretanama do vitke linije i ubuduće pratiti trag zelenih stopa tovareči olupine na krov Zelenka u nedostatku sponzorske prikolice.

Njihovu žarku želju da pomognu široj društvenoj zajednici vlastitim očima vidjet će i članovi ekološke udruge Slapnica, koji 4. lipnja obilježavaju Svjetski dan zaštite okoliša. Tradicija je da se u automobilskoj olupini (koju sami izvuku iz nekog potoka) sprema kotlovina. Goli kuhar bit će predsjednik udruge Ivan Dropuljić, a zečice će, naravno, biti obučene (samo u krzno ). Uz mrkvu i salatu volonterima će se ponuditi tradicionalni žumberački specijaliteti. Predviđen je i znanstveni skup s temom Eko, zeko, zečice i potočić. Druženje će potrajati sve do 8. lipnja kada se radno i svečano obilježava Svjetski dan oceana, ako se do tada plašljive zečice ne razbježe, a volonteri ne utope – u vinu.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fotoreporter Romeo Ibrišević za Dnevnik.hr Ja se otrijeznim kad tad, ali političari opijeni vlašću su pijani do smrti Slika nije dostupna Priča iz Hrvatske MOKRO, SMRDLJIVO, LJIGAVO 'Ovako strašno nije ni u samom paklu'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene