Požar u Pristegu bjesnio je cijelu noć, a vatrogascima je gašenje dodatno otežavalo i to što je na opožarenom području bilo i zaostalih mina.


Vatrogasci su se čitavu noć borili s vatrom u okolici Pristega, mjestu koje se nalazi uz cestu prema Stankovcima. Vatra je došla do samih kuća, no uspjeli su ih obraniti.

Vezani članci Požar blizu Malage VIDEO Požar i dalje bijesni Španjolskom, izgorjelo 6000 hektara, evakuirano više od 2000 ljudi: ''Neuobičajene je snage'' Vatrogasci / Ilustracija I dalje gori na Krbavskom polju, vatrena linija duga nekoliko kilometara: "Vatra se kroz travnati teren i trstiku širi brzinom kao da gori benzin"

U jednom trenutku su im se preko "motorole" javile kolege s upozorenjem da se na području koje je navodno očišćeno od mina i dalje čuje kako puca, pa da pripaze.

"Područje je navodno očišćeno od mina, ali i dalje puca tako da kad dođe do vas malo pripazite", čulo se upozorenje preko "motorole".

Pristeg je gorio i tijekom jutra kada su se također spašavale kuće u posljednji trenutak. Požar je došao svega koji metar do nekih objekata, no vatrogasci su ga u posljednji čas uspjeli spasiti.

Reporter Nove TV Šime Vičević tijekom jutra se javio uživo iz Pristega gdje je razgovarao i s mještanima koji su cijelu noć pomagali vatrogascima. "Navikao sam na ovakve stvari", kaže mještanin Pristega i dodaje kako je 99 posto uvjeren da je požar podmetnut.