Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomilovati ga ili ne?

Petrač pretvrd orah za Mesićevu komisiju za pomilovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Petrač postao je, čini se, najtvrđi orah predsjednikove komisije za pomilovanja. Toliko tvrd da ne znaju što bi s njim, pustiti ga iz zatvora, ili ostaviti ondje? Odluka je trebala pasti danas, ali neodlučni članovi komisije jednostavno su je odgodili.

Zatvoreni Hrvoje Petrač još će malo pričekati, jer pitanje pomilovanja petorka je popodne skinula s dnevnog reda. Nije riječ o medijskom pritisku, kažu, već da je zatvorska dokumentacija navodno preopsežna. 'Ja ne mogu odlučiti prije nego to komisija odluči', kazao je još prošlog tjedna predsjednik Stjepan Mesić. Nakon što komisija za pomilovanje donese svoju odluku, predsjednik na to mora staviti svoj potpis. Potom se isto šalje ministarstvu pravosuđa koji o toj odluci obavještava osuđenika, a u roku od 3 tjedna odluka se mora objaviti u Narodnim novinama. Podsjetimo, u zatvoru je u zbog organiziranja otmice Zagorčeva maloljetnog sina, a osuđen je na šest godina.

Pročitajte i ovo Sanacija Pantovčaka - 3 Aktiviralo se klizište Počinju pripreme za sanaciju Pantovčaka: Još se ne zna koliko će sve trajati ni koliko će koštati Slika nije dostupna Petrač i Zec odbijeni Mesić pomilovao Rimca i Ljubišića

>> Petrač očekuje milost s Pantovčaka

Petrač se nikada se nije susprezao prijetnji pa čak niti političarima. 'Želim puno sreće Smradaneru u njegovom političkom samubojstvu', izjavio je Petrač prilikom uhićenja u Grčkoj. 'Ja znam svaki vaš pokret, znam gdje ste bili, znam s kim ste razgovarali', rekao je hladno sudu Hrvoje Petrač, iznoseći svoje prijetnje i jednoj pravnoj instituciji poput suda. Zatvorskim blagodatima Petrač se do sad dobro koristio. Na otvorenom dijelu Lepoglave bavio se stolarijom, čuvao zatvorski ribnjak, odlazio na vikende, lizao sladoled u zagrebačkom šoping centru. Nakon ubojstva Ivane Hodak, prebačen je u strogo austrougarsko kameno zdanje pulskog zatvora. Njegova majka novinare prezire i odbija bilo kakav razgovor s njima. 'Nemam ni minutu za novinare, jer ste pirane i morski psi', kaže Petračeva majka Zlata Petrač.

Bilo je to doba kad je Petrač 22 sata na dan provodio u samici. Imao je pravo na dva sata šetnje po zatvorskom krugu, a ograničene su mu bile posjete i telefonski razgovori. Zbog rigoroznih mjera najavio je čak i tužbu protiv države, a otkrio je i svoju pjesničku stranu i počeo pisati pjesme. Nedavno se dogodio novi propust te je otkriveno da mu je zatvorski službenik davao svoj telefon za razgovore. Sve pluseve i minuseve Petračevog zatvorskog života komisija sada treba dobro proučiti. Iduća sjednica mogla bi biti već ovog petka. U svakom slučaju, prije nove godine jer tada zbog izbora prestaju s radom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene