Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Komisije idući tjedan

Petrač očekuje milost s Pantovčaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoće li pomilovati Hrvoja Petrača ili će se na njegovu molbu oglušiti, predsjednik Mesić još ne otkriva. Nagađa se da bi predsjednik, u slučaju da bude susretljiv, mogao dobiti protivnike u Vladi, ali i ministarstvu pravosuđa.

No, ni premijerka, pa ni ministar Ivan Šimonović o tome ne žele javno, a za tjedan dana, Petračeva bi molba trebala biti na dnevnom redu Komisije za pomilovanja. Hrvoje Petrač i danas je bio pravi izazov za sigurnosne službe. Kolona specijalnih vozila sa zatamnjenim staklima, ispražnjeno parkiralište, spuštene rolete u zgradi suda, a prilaz dvorištu, medijima je strogo bio zabranjen.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Slika nije dostupna Petrač i Zec odbijeni Mesić pomilovao Rimca i Ljubišića

>> Mesić bi pomilovao Petrača, Šimonović protiv?

Iz pulske kaznionice Petrač je stigao kao svjedok, a Vladimir Zagorec iz Remetinca kao okrivljeni. Snježana Šiprak, nekadašnja Zagorčeva tajnica, tužila je umirovljenog generala da ju je oklevetao i nazvao Petračevom ljubavnicom, a bivši prijatelji u sudnici se nisu niti pogledali.  No, to što je u 'slučaju dragulji' raskrinkao Zagorca, moglo bi Petraču i pomoći u njegovoj želji za pomilovanjem. Za tjedan dana ta je priča na dnevnom redu Komisije, a upućeni kažu da u prilog Petraču ide dosadašnja suradnja s policijom i tužiteljstvom.

Mesić još ništa ne zna

Petrač je do sada osuđen za otmicu Zagorčeva sina, ali i iznudu. Još bi tri godine trebao odležati, no u Ministarstvu pravosuđa oprezni su u stavovima prema Petračevoj molbi da, kao uzoran zatvorenik, zaslužuje pomilovanje. 'Komisija još o tome nije odlučivala, ja još ništa ne znam', komentirao je i predsjednik Mesić. 'Ministarstvo pravosuđa u potpunosti poštuje ustavne i zakonske ovlasti predsjednika Republike u postupku pomilovanja i neće obznanjivati ni komentirati svoje prijedloge povodom pojedinih molbi prije nego predsjednik o njima odluči', priopćeno je iz te ustanove.

Njihovo mišljenje ne može utjecati na konačno odluku, a niti u Vladi spekulacije ne žele komentirati. Do sada je bilo slučajeva u kojima se predsjednik, prije konačnog potpisa, nije slagao s članovima Komisije, što je njegovo pravo. Bit će ovo jedna od posljednjih odluka, o kojoj Komisija u ovom sastavu, raspravlja. S Novom godinom, prestaju s radom, a novi predsjednik okupit će nove ljude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene