Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' hospitalizirano je šest pacijenata s teškim oblikom krpeljnog meningoencefalitisa, izjavio je pročelnik Zavoda za intenzivnu medicinu te Klinike dr. Bruno Baršić.


Kod pet pacijenata radi se o teškim paralitičkim oblicima krpeljnog meningoencefalitisa i ti su pacijenti na aparatima za umjetno disanje, dok je kod jednog pacijenta riječ o teškom obliku bolesti, ali taj pacijent nije životno ugrožen. Pacijenti priključeni na aparate imaju teški poremećaj svijesti i za sada je neizvjestan ishod njihova liječenja, istaknuo je dr. Baršić.

Vezani članci Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) Liječnici ne žele biti odgovorni za vozače: Prijave ruše povjerenje liječnika i pacijenata Bolnički hodnici (Foto: Dnevnik.hr) Kako izgleda njihov radni dan i zašto traže veće plaće? Proveli smo dan s liječnicima i sestrama, praznog hoda nije bilo

Dodao je i kako se kod svih oboljelih provodi umjetna hipotermija, odnosno hlađenje na 32 stupnja kako bi se sačuvao mozak i taj je postupak pokazao dobre rezultate. Svi oboljeli odrasle su osobe od 30 do 60 godina iz ruralnih sredina i to iz sjeverne Hrvatske, rekao je dr. Baršić, naglasivši kako oboljeli nisu iz Zagreba niti iz zagrebačke okolice. Oboljeli su u Kliniku 'Dr. Fran Mihaljević' primljeni početkom mjeseca lipnja. Dr. Baršić navodi kako se šumari, lovci i svi koji zbog posla borave u prirodi, mogu cijepiti. (Hina)