Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar pozvao je učenike i studente da u nedjelju dođu u Sabor te obećao da će ih uvesti unutra gdje će održati debatu.


Nakon što je prijavljen za iskorištavanje maloljetnika radi vlastite političke promidžbe, saborski zastupnik Živog zida, Ivan Pernar ne odustaje, pa je otišao korak dalje i pozvao učenike i studente da mu se pridruže u Saboru.

Vezani članci Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić Prepucavanje Sinčića i Pernara na prosvjedu Živog zida: "Jel može ili ne može? Meni je rečeno drugačije. Ti si htio prvi?“ Platforma \"Dosta pljačke\" predala kandidacijske liste Sinčić, Pernar i Lovrinović predali kandidacijske liste: "Naša platforma noćna je mora HDZ-u, SDP-u i njihovim satelitima"

Naravno Sabor nedjeljom ne radi pa nitko, osim Pernara, nije mogao ući. Ali, to ga nije omelo da za okupljene, kojih je bilo oko 50, zatraži ulaz u Sabor. Kada mu to nije dopušteno stao je pred okupljene i rekao da inače gosti zastupnika mogu ući u Sabor, ali njemu to sada nisu dozvolili te za sve okrivio velike hrvatske stranke u poziciji i opoziciji te način na koji mediji izvještavaju o njemu.

Ispred zgrade Sabora okupljenima je potom održao kratki govor te odgovarao na pitanja mahom veoma mladih ljudi koje su većinom zanimale teme vezane za politike hrvatskog školstva.

Poziv preko Facebooka

''Budući da pravobraniteljici smeta što obilazim škole, pozivam sve učenike i studente da dođu ove nedjelje u 14 sati u Sabor. Imat ćemo javnu debatu po aktualnim pitanjima i prenosit ćemo ju uživo na fejsu. Moći ćete postaviti sva pitanja koja vas zanimaju, a koja mediji ignoriraju. (Ponesite neki osobni dokument da možete ući)'', napisao je Pernar na Facebooku čime je pozvao mlade da se okupe u što većem broju.

Podnesene prijave

Protiv njega su povodom ulaska u škole i objavljivanja fotografija s djecom podnesene i prijave. U Državnom odvjetništvu su za Dnevnik Nove TV potvrdili da će sve prijave protiv saborskog zastupnika Ivana Pernara, dobro razmotriti. Žele utvrditi ima li osnove za pokretanje prekršajnog ili kaznenog postupka protiv njega.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja za Dnevnik Nove TV priopćilo je da su zaprimili obavijest o neovlaštenom ulasku u školu Ivana Pernara. Ispitat će okolnosti ovoga slučaja te poduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti u odnosu na moguću povredu prava i interesa djece.