Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan odbio, drugi pristao

Propustili veliku priliku - čelnici najvećih stranaka nisu iskoristili poziv Dnevnika Nove TV: "Ja sam jedva čekao"

Aktualno Galerija Voditelji Dnevnika Nove TV, Romina Knežić i Petar Pereža Voditelji Dnevnika Nove TV, Romina Knežić i Petar Pereža Foto: Dnevnik Nove TV/Screenshot Peđa Grbin - 1 Peđa Grbin - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Peđa Grbin - 2 Peđa Grbin - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Andrej Plenković - 1 Andrej Plenković - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Andrej Plenković - 2 Galerija 1/5 >>
O programima su se mogli u sučeliti na Novoj TV i predsjednici HDZ-a i SDP-a. Ali su odlučili propustiti tu priliku.

Posljednjeg dana kampanje namjera Dnevnika Nove TV bila je sučeliti predsjednike dviju najvećih stranaka, Andreja Plenkovića i Peđu Grbina, kao i na prijašnjim izborima. Bili su pozvani uz napomenu - ne dođe li jedan, drugi će svoju priliku dobiti sam.

SDP je pristao, a HDZ je u ponedjeljak, posljednjeg dana kampanje, poslao službeni odgovor u kojem odbija mogućnost sučeljavanja s Peđom Grbinom. Smatra da bi to bilo suprotno Ustavu i temeljnim načelima demokratskih izbora, jer predsjednik SDP-a Peđa Grbin nije kandidat za premijera.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Zadnji dan kampanje Posljednji rezultati velikog istraživanja Nove TV - sve su karte na stolu, mnogo je birača koji bi mogli presuditi ove izbore

"Jedan kupusasti doprinos Milanovića i SDP-a kaotičnoj situaciji koju ja kao netko tko je osam godina predsjednik Vlade i tko je bio spreman i veselio se sučeljavanjima nažalost u ovoj kampanji ne zbog mene - ne mogu hrvatskim građanima i biračima priuštiti sučeljavanje jer se ja realno s kim sada sučeliti nemam. Ja sam bio spreman, ja sam jedva čekao, ja sam vapio za sučeljavanjem, a ovi neće. Ovaj kaže da nije, a ovaj ne može", objasnio je svoje razloge Andrej Plenković. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene