Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im svejedno

Pazinjani u strahu od lutajuće medvjedice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškom strahu danas žive stanovnici Istre, jer medvjedica s mladunčetom obilazi područje Pazinštine, u potrazi za novim staništem. Mještani mole Boga da ne izabere njihovo dvorište.

200 metara iznad prvih kuća, mogu se vidjeti prvi tragovi medvjeda. 'Tu na ovoj kosini su se psi oglasili i počeli tjerati, i ova veća, valjda mama, je prešla preko onog brda tamo, a ovaj mali je došao sam meni, ovako na svojih 8 metara', rekao nam je lovac Ivan Mogorović. Nije ovo još jedna lovačka priča, a ovaj će lovac pamtiti susret sa 70 kila teškom zvijeri, čitav život.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed Snimka medvjedića u brlogu iznad Bakarca - 1 U blizini Bakarca VIDEO Mala šetnja pretvorila se u pravu dramu: Snimao dva mladunca, a onda mu je medvjedica pokazala gdje mu je mjesto

>> Ravna Gora: Medvjed uživa u snijegu

Lovci mještanima poručuju da ne idu u šumu

'Ja ga kao prvo nisam očekivao, a ako drugo ja sam bio potpuno miran, on je isto lagano, nonšalantno prošetao i jednostavno krenuo dalje. Ja sam ostao miran i tako je to sve prošlo', objasnio nam je Mogorović. Mještanima nije svejedno, a lovci im poručuju da ne zalaze u šumu. 'Ukoliko je medvjedica s mladunčetom u neposrednoj blizini, može biti opasno, zato smo poduzeli mjere u smislu obavješćivanja i informiranja ljudi', istaknuo je Željko Vlahović, iz Lovačke udruge Vepar-Pazin.

Ukoliko ovih dana ipak bude hrabrih u pazinskim šumama, neka poslušaju savjete iskusnih lovaca. 'Neka ipak u toj šumi budu malo bučni, neka plješću, neka lupaju šibom o granje', objasnio je Vlahović. Mještani Pazinštine se duboko nadaju da se ova obitelj neće tu naseliti, već da su joj ove šume samo usputna stanica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene