Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Paško Petrina pušten iz pritvora, odvjetništvo podiglo optužnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paško Petrina, 20-togodišnji recepcionar u NP Kornati osumnjičen da je bacanjem opuška cigarete prouzročio požar na otoku Kornatu, pušten je iz pritvora jučer popodne, dva dana prije 30-dnevnog roka, jer su svi svjedoci saslušani i istraga završena, doznaje se od njegova odvjetnika Branka Baice.

Nakon što su svi svjedoci saslušani i završena istraga, promijenjena je i kvalifikacija kažnjiva djela za koje se Petrina sumnjiči, te se on sada tereti za izazivanje požara iz nehaja a ne s neizravnom namjerom, kako je to prethodno tražilo Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, kazao je Baica za Hinu.

Pročitajte i ovo Požar jahte kod otoka Žut VIDEO Buktinja na moru: Zapalila se 16-metarska jahta na Kornatima Sudar glisera i jedrilice - 5 područje Kornata FOTO Jedrilica i gliser sudarili se kod Kornata: Među putnicima i djeca, skiperica u bolnici

Prema sadašnjoj kvalifikaciji najveća predviđena zatvorska kazna je do osam godina pa je slučaj Petrina prebačen u nadležnost Općinskog suda u Šibeniku, kazao je Baica.

Odluku o puštanju iz pritvora donijelo je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Šibeniku, nakon što je zaprimilo kaznenu prijavu Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku protiv Paška Petrine.

Petrini je jednomjesečni pritvor bio određen 1. rujna.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku protiv Petrine podiglo optužnicu 

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv Paška Petrine zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti počinjeno iz nehaja, objavljeno je na internetskim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Petrina se tereti da je 30. kolovoza u uvali Vrulje na otoku Kornatu, gdje je radio kao zaposlenik Nacionalnog parka Kornati, između 11 i 11,30 sati, nakon što je popušio cigaretu pored objekta zvanog karaula, neugašeni opušak odbacio u suhu travu i raslinje u neposrednoj blizini.

Pertrina je, navodi se u optužnici, bio svjestan da zbog suhoće trave i raslinja, visokih temperatura i dugotrajne suše te jakog vjetra može doći do požara i ugrožavanja ljudi i imovine, no lakomisleno je smatrao da se to neće dogoditi.

Opušak je izazvao požar koji se nošen jakim južnim vjetrom proširio u pravcu sjeverozapadnog dijela otoka te je zahvatio veliku površinu i ugrozio kuće i stanovnike u uvalama. 

U vatri, koja je okružila skupinu vatrogasaca koji su se radi gašenja iskrcali na područje iznad uvale Šipnata, smrtno je stradalo dvanaest vatrogasaca, navodi Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene