Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmišlja o povratku

Pašalić na skupu iznenađenih HDZ-ovaca: HDZ, jak HDZ, je u mom srcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivić Pašalić iako nije član HDZ-a nazočio je danas temeljnom ogranku Remete u Zagrebu.

Stigao je na poziv vodstva ogranka i okupljenima koji su birali svoje kandidate za izaslanike za nadolazeći Sabor stranke obratio se kratkim govorom.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Najavio let Rafalea Plenković o pregovorima s DP-om, obrušio se na Milanovića: "Sakrio se kao mali miš" Andrej Plenković pred Banskim dvorima Preuzeli monopol Prijavili HDZ zbog mjesta na kojem održavaju pregovore: "Drugi su u neravnopravnom položaju"

>> Bilač poručila Kosor: Odlazi, dosta je boljševizma i kulta ličnosti!

HDZ treba pokazati zajedništvo kazao je Pašalić pozvavši se na primjer oporbe koja se ujedinila kako bi došla na vlast. Rješenje za oporavak HDZ-a, kazao je, okupljanje je desnice i zajedničko jačanje. U svojem se govoru nekoliko puta pozivao na prvog Hrvatskog predsjednika i osnivača HDZ-a Franju Tuđmana. Iako nije član stranke istaknuo je kako je HDZ i to jak HDZ uvijek u njegovu srcu.

Kako doznajemo većina od pedesetak okupljenih bila je iznenađena njegovim dolaskom, a neki nisu znali kako bi se prema njemu odnosili.

Ivić Pašalić nedavno je najavio kako je voljan jednoga dana vratiti se u HDZ. Inače posljednjih dana iz HDZ-a sve se češće može čuti kako se u stranku vraćaju takozvani 'Pašalićevci' ljudi koji su HDZ napustili nakon što je Ivić Pašalić izgubio na unutarstranačkim izborima od Ive Sanadera te osnovao stranku Hrvatski Blok.

Povratak Ivića Pašalića ali i svih onih koji su stranku napustili te stvarali novu poput Hrvatskog Bloka po statutu HDZ moguć je jedino nakon odluke Visokog suda časti stranke. On ničem sličnom, doznajemo nije raspravljao, a Gordan Jandroković u ime zagrebačkog HDZ-a kazao nam je kako će on od visokog suda časti zatražiti da se preispitaju neki novi stari članovi HDZ-a koji su se u okrilje stranke nedavno vratili.

Jandroković je i potvrdio informaciju kako je Pašalić bio na skupu i rekao kako on nije bio informiran o tome. Sutra će, ističe, provjeriti sve detalje oko skupa i razmotriti treba li i na koji način reagirati, s obzirom da se na takve sastanke i tijekom izbornog unutarstranačkog procesa ne pozivaju bivši članovi stranke.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene