Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraga oko malverzacija u Podravci se širi. Policija je jjučer ujutro privela više menadžera iz koprivničke tvrtke te tvrtki koje su usko surađivale s njom.


Među njima ima i rodbinski i kumovski povezanih s licima već poznatim iz prvog vala uhićenja i saslušanja. Nevio Prlog vlasnik građevinskih tvrtki te kum Damira Polančeca, od suradnje s Podravkom dobro je živio. Uhićen je pod sumnjom u sklapanje nepovoljnih ugovora s koprivničkom tvrtkom bez javnog natječaja. Istražuju se i reflektori koje je gradio na igralištu u Polančecovim Đelekovcima. Takvih poduzetnika u Koprivnici bilo je još. 'Kriminalističkim istraživanjem uhićeno je deset osoba. Od tih deset osoba jedna osoba je odgovorna osoba u trgovačkom društvu podravka', rekao je Krunoslav Borovec iz ravnateljstva policije. Novi uhićeni podravkaš je Darko Korošec, direktor javne nabave. Policija je ispitala i pustila brata Zdravka Šestaka, Ivicu. Ostali uhićeni noć su proveli u pritvoru, a danas će u USKOK.

Vezani članci Andrej Plenković u Koprivnici Plenković objavio odličnu vijest za umirovljenike, komentirao i Milanovićev potez: ''To nije napravio nijedan predsjednik u 20 godina...'' Mislav Bago Mislav Bago o imenovanju Dalić čelnicom Podravke: "Iz aviona se vidi da joj Plenković vraća dug"

>> Policija i USKOK u Podravci, priveden Polančecov kum?

'Danas tijekom dana bit će poznati rezultati u smislu je li utvrđena nečija kaznena odgovornost. Kod koliko osoba se radi o kaznenoj odgovornosti i za koja konkretno kaznena dijela', kazao je Borovec. Zbog proširenja istrage ispitivanje u USKOK-ujučer ujutro su imali i već pritvoreni menadžeri, Šestak bivši predsjednik Uprave, direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić te podravkin rizničar Josip Pavlović. 'Predlaže se novih sedam svjedoka tako da u ovom trenutku ni moj klijent ni Pavlović ni Mladinić ne smatraju da bi bilo sada potrebno iznositi širu obranu, dakle zauzeli su stav da će šutjeti', rekao je Mate Matić, odvjetnik Zdravka Šestaka. Ništa više ne govori ni sadašnja Podravkina Uprava.

'Cjelokupno poslovanje Podravke odvija se nesmetano i teče uobičajenim ritmom. Što se pak istrage koja je u tijeku tiče ona je u nadležnosti mjerodavnih tijela i ne možemo je komentirati', rekla je Dijana Jadranšinkin, glasnogovornica Podravke. Uz policiju Podravkom se jutros pozabavila i Agencija za nadzor financijskih usluga. Trgovanje na burzi zaustavljeno je zbog medijskih nagađanja da Podravku preuzima Atlantic Grupa Emila Tedeschija. 'Mi smo dali kratak dopis da nismo u procesu preuzimanja. I uvijek sam govorio hipotetički i u tom smislu. Odgovorno tvrdim da je Atlantic Grupa u mogućnosti financijski napraviti takav poslovni poduhvat', kazao je Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. HANFA je ustvrdila da je s trgovanjem dionica sve čisto pa je Podravka deblokirana. Njezinoj cijeni svakako ne idu u prilog prijašnje prljave igrice pod okriljem politike.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju